Mark Hofman
Mark Hofman macOS 24 januari 2023 0reacties
Leestijd: 2 minuten

macOS Ventura 13.2 beschikbaar voor Mac: alle functies en verbeteringen

Apple heeft gisteravond een nieuwe update uitgerold voor de Mac. Naast iOS 16.3 dropt het Amerikaanse bedrijf ook macOS Ventura 13.2. Wat is er precies nieuw in deze update?

Om je daar een helder antwoord op te geven zetten we alle functionaliteiten en verbeteringen, die gepaard gaan met de update, op een rij.

macOS Ventura 13.2 brengt beveiligingssleutels naar de Mac

Net als bij de iPhone het geval is krijgen Mac-gebruikers toegang tot beveiligingssleutels. Vanaf macOS 13.2 is het dus mogelijk een extra beveiligingslaag in te bouwen in je Apple ID.

De sleutels zijn te gebruiken bij het instellen van een nieuwe Mac. Zodra je inlogt op je Apple ID heb je dus geen verificatie van een ander Apple-apparaat meer nodig.

iOS 14 iCloud Keychain
Alles goed op slot (Afbeelding: Apple/Bewerking: OMT)

Apple maakt zelf geen fysieke sleutels, dus je bent aangewezen op de producten van derden.

Verbeterde iCloud-beveiliging

Apple verbetert de veiligheid van je Mac niet alleen door de nieuwe sleutel-ondersteuning. macOS 13.2 zorgt ook voor een betere bescherming van je iCloud-gegevens.

Dat doet de update voor de Mac door middel van het verhogen van iCloud-gegevenscategorieën. Consumenten kunnen nu 23 verschillende onderdelen in de cloud zetten en beveiligen, zodat deze zelfs bij een datalek beschermd zijn.

iPhone, iOS, Apple
With my head in the clouds (Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

Apple fixt Mac-problemen met macOS Ventura 13.2

Apple voegt met macOS Ventura 13.2 niet alleen nieuwe functies toe aan de Mac. Het Amerikaanse bedrijf komt ook met oplossingen voor bepaalde problemen.

  • Er is een probleem verholpen in Freeform waarbij sommige tekenstreken mogelijk niet op gedeelde borden werden weergegeven
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kan leiden dat VoiceOver geen audiofeedback meer gaf terwijl je aan het typen was.

Zoals gezegd verscheen gisteravond niet alleen de macOS Ventura 13.2-update. Apple rolde ook een nieuwe softwareversie voor de iPhone uit. Wat je daar allemaal mee in huis haalt vertellen we je in het onderstaande artikel:

iOS 16.3 beschikbaar voor iPhone: alle functies en verbeteringen op een rij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
macOS Ventura 13.2 beschikbaar voor Mac: alle functies en verbeteringen
Sluiten