Sabine Schults
Sabine Schults iPhone 14 januari 2023 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Pientere Picasso: kopieer en plak bewerkingen in de Foto-app

Heb je een fotobewerking gemaakt op je iPhone die zó vet is dat je hem eigenlijk wel op elke foto wil toepassen? Met iOS 16 kan je bewerkingen makkelijk kopiëren en plakken van de ene naar de andere foto. Hoe chill is dat?

Het kopiëren en plakken van fotobewerkingen klinkt als een functie die je alleen in de beste bewerkingssoftware vindt, maar je iPhone kan het dus ook! Als je het OMT-redacteur Sabine vraagt, is dit geweldig nieuws voor fotografen en hobbyisten. Hoe het werkt lees je hieronder.

Kopiëren en plakken van fotobewerkingen op iPhone

Op de Foto’s-app op je iPhone en open een foto die je wil bewerken. Druk op Wijzig en pas de foto geheel naar wens aan. Wanneer je klaar bent met het maken van aanpassingen, druk je op Gereed.

Tik nu op de drie horizontale puntjes in de rechterbovenhoek en kies voor Kopieer bewerkingen. Selecteer nu een andere foto en druk weer op de puntjes. Kies nu voor Plak bewerkingen. Tadaa! Ook deze foto is nu bewerkt met dezelfde aanpassingen.

Uiteraard kan je ook meerdere foto’s tegelijk bewerken op deze manier. Selecteer alle foto’s waarop je de zojuist gemaakte bewerking wil toepassen en druk op de puntjes die nu onderin te vinden zijn en plak de bewerkingen.

Nachtmodus iPhone 14 portret
Portret met nachtmodus (Afbeelding: Apple)

Nog een handig trucje voor de Foto’s-app

Wist je dat je de foto’s van je iPhone razendsnel kan verplaatsen van de ene naar de andere app? Een superhandige feature om je foto’s na de bovenstaande fotobewerkingshack te delen via andere apps.

Hoe het werkt? Je hoeft enkel een foto ingedrukt te houden en naar boven of beneden te slepen. Selecteer eventueel nog meer foto’s en gebruik een andere vinger om te wisselen naar een andere app. Het enige wat je nu nog moet doen is je vinger loslaten. Easy peasy!

Haalt WhatsApp geen foto’s en video’s meer binnen? Zo fix je het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Pientere Picasso: kopieer en plak bewerkingen in de Foto-app
Sluiten