Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 12 januari 2023 0reacties
Leestijd: 2 minuten

iPhone 15 Pro zonder fysieke knoppen: gaat hij de AirPods achterna?

De iPhone 15 Pro: het duurt nog even voor hij er is, maar het enthousiasme is er niet minder om. Nadat Apple zijn AirPods dit jaar voorzag van aanraakgevoelige-bediening, lijkt ook de smartphone van volgend jaar met de innovatie te werken.

Het was Ming-Chi Kuo die vorige maand als eerste met een dergelijk bericht kwam. Leverancier Cirrus Logic dikt het gerucht nog eens extra aan.

iPhone 15 Pro lijkt AirPods achterna te gaan

Haptische knoppen, dat is waar leverancier Cirrus Logic rekening mee houdt. Volgens het bedrijf wil Apple het met de iPhone 15 helemaal anders aanpakken dan dat het sinds 2007 heeft gedaan. Althans, op dit gebied dan.

Aan analisten laat CEO John Forsyth weten met een grote partner samen te werken. Het bedrijf uit Texas levert mixed-signal chips en haptic drivers voor de Taptic Engine die in de iPhone zit. Volgens Forsyth kunnen consumenten en analisten het component vanaf halverwege volgend jaar verwachten. Iets dat uitstekend in lijn ligt met de komst van de iPhone 15 Pro.

iPhone 15, iPhone 14, smartphone apple
📱 (Afbeelding: 4RMD)

Barclays-analisten Blayne Curtis en Tom O’Malley weten naar eigen zeggen precies waar Forsyth naar refereert. Het gaat volgens beide heren om de volgende generatie Taptic Engine die bedoeld is voor de haptische knoppen die op de iPhone 15 Pro verschijnen.

Hetzelfde als de AirPods?

Hoe Apple dit precies aan zal pakken weten niet, maar er is een grote kans dat het Amerikaanse bedrijf dezelfde tactiek hanteert als bij de AirPods. De tweede-generatie Pro beschikt bijvoorbeeld over drukgevoelige knoppen, waarmee het volume door middel van bewegingen en trillingen geregeld kan worden.

Mocht dat daadwerkelijk bij de iPhone 15 Pro ook gebruikt worden, dan is de kans vrij groot dat de knoppen een zelfde uitstraling krijgen.

Hoewel het dus nog lang duurt voordat de iPhone 15 Pro op de markt verschijnt, zijn er de laatste tijd al wel veel geruchten rondom het toestel te vinden. In het onderstaande artikel gaan we bijvoorbeeld in op het ontwerp van de smartphone van volgend jaar:

Terug in de tijd: Apple grijpt met iPhone 15 naar bekend ontwerp

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone 15 Pro zonder fysieke knoppen: gaat hij de AirPods achterna?
Sluiten