Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 5 januari 2023 3reacties
Leestijd: 2 minuten

Waarom Google Apple nog steeds smeekt om iMessage-verandering

Google oefent flink veel druk op Apple uit om RCS te implementeren in iMessage. Apple zit daar absoluut niet op te wachten en geeft geen gehoor aan de Android-maker.

iMessage is het speciaal door Apple ontwikkelde berichtensysteem voor de eigen iPhone. Het werkt ongeveer hetzelfde als SMS waardoor gebruikers elkaar berichten en media kunnen sturen. Doordat het systeem gesloten is, is het alleen beschikbaar voor Apple-apparaten. Iets wat tegen het zere been van Android-maker Google is. Zo worden berichten die je van een iPhone naar een Android-toestel stuurt en omgekeerd niet optimaal weergegeven.

Google wil RCS in iMessage

Google maakt namelijk gebruik de RCS-standaard voor berichten. Iets wat niet door Apple’s iMessage ondersteunt wordt. Hierdoor kunnen Android-gebruikers geen goede foto’s en video’s via berichten naar iPhone-bezitters sturen en is het gebruik van emoji onmogelijk. Iets wat dus niet fijn is voor Google, omdat het een reden voor gebruikers kan zijn om een iPhone aan te schaffen in plaats van een Android.

Google probeert daarom druk uit te oefenen op Apple. In augustus begon het met de campagne #getthemessage om Apple te overtuigen om RCS aan te bieden op de iPhone. Tijdens de CES in Las Vegas doet het daar nog een extra stapje bovenop en heeft het een enorm billboard afgehuurd.

@uptin

First time I’ve even seen an ad for android and it’s going all out

♬ Funny Song – Cavendish Music

Apple zit niet te wachten in communicatie met Android

De advertentie die Google laat zien, is wel ludiek te noemen. Eerst komt het met de boodschap en vervolgens met de code voor RCS in iMessage. Het bedrijf hoopt daardoor dat Android- en iPhone gebruikers via berichten elkaar betere video’s en foto’s kunnen sturen.

In augustus lanceerde Google voor dat doel een speciale site waarop alle voordelen zijn te zien. Naast foto’s en video’s zijn er nog andere voordelen, want berichten tussen Android en iOS kunnen daardoor ook versleuteld worden. Bovendien is het makkelijker om groepsgesprekken te beginnen en kun je ook emoji’s sturen.

Toch lijkt Google geduld te moeten hebben. Afgelopen jaar zei Apple-CEO Tim Cook dat de implementatie van RCS in iMessage geen prioriteit heeft voor het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

ahenket
ahenket

Dit. Dit lijkt me nu een uitgelezen zaak voor de EU om zich op te storten. Dit is gewoon slecht voor de consument. Die flauwekul over de AppStore kan me 10x minder bezig houden. Met zijn allen aan de whatsapp bij gebrek aan een ingebouwd alternatief met dezelfde bereikbaarheid zonder de limitaties van sms: dat wel.

matador
matador

Wrong. Reguleren is innovatie aan banden leggen. Laten we daar maar zo ver mogelijk vandaan blijven. Straks moeten auto-onderdelen ook nog uitwisselbaar zijn tussen verschillende merken :joy:

ahenket
ahenket

De juiste hoeveelheid regulering doet wonderen. Teveel regulering doet inderdaad wat jij zegt. Kwestie van balans. Ik zou “me niet meer hoeven afvragen welk OS/welke hardware de ontvanger heeft” een fantastische innovatie vinden. De innovatie “nieuwe memoji zolang de ontvanger maar iOS gebruikt” laat ik graag aan anderen

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Waarom Google Apple nog steeds smeekt om iMessage-verandering
Sluiten