Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 19 januari 2023 3reacties
Leestijd: 2 minuten

Google Nest Hub krijgt pittige concurrentie van Apple’s unieke iPad

Met de introductie van de vernieuwde HomePod breidt Apple zijn aanbod binnen de Smart Home-markt uit. Grote vraag is echter hoe het Amerikaanse bedrijf zichzelf gaat opstellen tegen populaire producten als de Google Nest Hub. Het antwoord lijkt al duidelijk te zijn.

Apple werkt volgens bronnen van Bloomberg hard aan een eigen variant op de innovatie. En ja, daar wil het hoogstwaarschijnlijk de iPad voor gebruiken.

Apple richt pijlen op Google Nest Hub

Amazon en Google domineren op dit moment de Smart Home-markt. Producten als de Google Nest Hub staan in menig woonkamer en worden gebruikt om slimme apparaten aan te sturen. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de thermostaat en het (de)activeren van de verlichting.

Apple lijkt met de vernieuwde HomePod een duit in het zakje te willen doen en mengt zich in de strijd. Al laat het Amerikaanse bedrijf van CEO Tim Cook het hier, volgens bronnen van het Amerikaanse Bloomberg, niet bij zitten.

Google Nest Hub
Slimme Nest Hub (Afbeelding: Google)

Achter de schermen werkt Apple aan een iPad-achtig apparaat dat puur bedoeld is voor de besturing van de Smart Home. Hoe dat apparaat er precies uit komt te zien weten we niet, maar de kans dat hij gedowngraded is op specificatiegebied lijkt groot te zijn. Verwachting is dan ook dat deze beslissing de kosten flink zal drukken.

Wanneer we het slimme apparaat precies kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Al weten we inmiddels wel dat Apple zijn Google Nest Hub-concurrent niet eerder dan 2024 op de markt brengt.

De vernieuwde HomePod

Apple kondigde gistermiddag (18 januari 2023) zijn tweede-generatie HomePod aan. De slimme speaker verdween in 2021, om twee jaar later dus zijn comeback te kunnen maken.

Het zal weinig mensen verbazen dat de nieuwe HomePod vol zit met gloednieuwe innovaties. De speaker beschikt bijvoorbeeld over ruimtelijke audio, verbeterde Siri-instellingen en een verbeterde geluidskwaliteit.

Benieuwd wat het nieuwe product je allemaal te bieden heeft? Dennis praat je in onderstaand artikel met liefde bij:

Apple richt pijlen op Google en Sonos met onverwachte nieuwe HomePod

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

steven1
steven1

ik zou het belachelijk vinden om een extra apparaat in huis te halen om andere toestellen mee te verbinden, bedienen,…
we hebben al allemaal modems, wifi, smarthones en vaak ook een tablet of laptop in huis.

waarom zouden we plots een iPad bij moeten kopen om dit te doen.
kan toch gewoon een geavanceerde app zijn op u huidige iPad of die een oude iPad of iPhone weer een doel geeft.

ruwepitje
ruwepitje

Steven, je moet niks. Je mag. En wat de voordelen zijn staan benoemd in het artikel. Ik vind dat je reacties hier op OMT forum bijzonder zijn…why?

Goderikus
Goderikus

Er zijn nogal wat van dit soort aankondigingen van dan weer het ene, dan weer het andere en dan weer een nieuw apparaat als AppleHub.
En dan vaak ook nog apparaten die niet permanent aanstaan, wat natuurlijk fnuikend is voor een server strategie
Wat is nou de algemene richting ?

Wanneer neemt nou eens een keer iemand de leiding ? Het feit dat er software upgrades uitkomen die de stabiliteit van het hele Home gebeuren op fatale wijze vernaggelen zegt inmiddels wel genoeg.
Wat een zeldzaam amateurisme.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google Nest Hub krijgt pittige concurrentie van Apple’s unieke iPad
Sluiten