Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 18 januari 2023 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Google zet achtervolging in op Apple-product met ‘Baby Yoda’

Grogu, oftewel Baby Yoda, kan voor Google wel eens de strijd aangaan met Apple. Oké, technisch gezien gaat het niet echt om Grogu, maar is het de codenaam van een nieuwe Google-product dat lijkt op Apple’s AirTag.

Grogu, GR10 en Groguaudio zijn codenamen van een product waar Google volgens geruchten naarstig aan werkt. Het gaat om een trackergadget waarmee het bedrijf een alternatief biedt voor Apple’s AirTag en Tiles.

Google’s Baby Yoda wordt de tegenhanger van Apple’s AirTag

Het gerucht werd naar buiten gebracht door de (behoorlijk betrouwbare) leaker en ontwikkelaar Kuba Wojciechowski.

Hij ontdekte referenties aan het product en de technologie. Deze stellen dat Google aan locatie-tags werkt in combinatie met Fast Pair. Dat is Google’s methode om snel dichtstbijzijnde Bluetooth-apparaten te verbinden. Ook dat is vergelijkbaar met Apple’s AirTag.

Gemaakt door het Google Nest-team

Wojciechowski stelt verder dat het team van Google Nest aan de Grogu-gadgets en -technologie werkt. Dat betekent volgens hem niet dat het daadwerkelijk een Google Nest-product wordt.

Wel zegt de ontwikkelaar dat de kans groot is dat de Grogu-trackers in verschillende kleuren worden uitgebracht. Daarnaast beschikt het over een speakertje zodat je een missend apparaat (of spullen waar de tags aan vast zitten) snel hebt terug gevonden. Dat is ook mogelijk met Apple’s AirTag.

Baby Yoda auwkeuriger dan Apple’s AirTag?

Ook claimt Wojciechowski dat Google voor Grogu Bluetooth LE en ultra-wideband (UWB) gebruikt. De vlaggenschepen van Google, de Pixel 6 Pro en de Pixel 7 Pro ondersteunen deze laatstgenoemde technologie. Het wordt nu echter alleen nog gebruikt voor Nearby Share waarmee je makkelijk bestanden en apps deelt.

Hoewel UWB veel preciezer is dan Bluetooth, hoeft Grogu er niet per se gebruik van te maken. “Ook al heeft Google’s tracker hoogstwaarschijnlijk UWB is dat niet een vereiste voor het Finder Network. BLE is feitelijk voldoende”, aldus Wojciechowski.

Verder gokt de ontwikkelaar dat de Apple AirTa-concurrent tijdens de I/O Developer Conference in mei wordt aangekondigd en wordt gepresenteerd samen met de nieuwe Pixel-telefoons in de herfst.

iPhone 15 Pro Max krijgt van Apple een… opvouwbare camera?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google zet achtervolging in op Apple-product met ‘Baby Yoda’
Sluiten