Dennis Mons
Dennis Mons HomePod 18 januari 2023 8reacties
Leestijd: 2 minuten

Apple richt pijlen op Google en Sonos met onverwachte nieuwe HomePod

Apple heeft vandaag de tweede-generatie HomePod aangekondigd. Het is een slimme speaker met naar eigen zeggen unieke akoestiek en een strak ontwerp. Al eerder deed het bedrijf een poging de HomePod uit te brengen, dus rest de vraag: wordt de nieuwe HomePod wel een succes?

De eerste HomePod van Apple was wellicht iets té vooruitstrevend? Het apparaat voldeed absoluut aan de eisen, maar een groot succes bleef uit. Apple trok dan ook in 2011 de stekker eruit en ging alleen met een HomePo mini verder.

Apple’s HomePod eist een plek in je woonkamer

Gisteren meldden we al dat volgens analist Mark Gurman de nieuwe HomePod snel zijn opwachting zou maken. Wij hadden echter niet kunnen raden dat het meteen een dag later zou zijn.

Zoals we mogen verwachten heeft Apple de nieuwe HomePod volgepropt met nieuwe innovaties zoals ruimtelijke audio en verbeterde Siri-intelligentie. Er zijn dus nieuwe handige manieren om alledaagse taken uit te voeren en je slimme huis te bedienen

Zo kan je meldingen ontvangen wanneer er een rook- of koolmonoxidemelder afgaat en de temperatuur en luchtvochtigheid in een kamer controleren, allemaal zonder dat je je handen hoeft te gebruiken.

apple homepod
Slim en mooi beestje. (Afbeelding: Apple)

Geluid moet je niet onderschatten

Al die slimmigheid van de HomePod is natuurlijk heel handig. Maar wij zijn ook zeer benieuwd naar het geluid. Apple heeft door een speciale woofer voor ontwikkeld. Ook heeft het een ingebouwde bas-EQ-microfoon en vijf gebundelde tweeters rond de basis. Dat klinkt als muziek in de oren.

In combinatie met software en een speciale technologie voor systeemdetectie maakt de S7-chip nog geavanceerdere computational audio mogelijk. Het apparaat kan dankzij technologie de ruimte inschatten door in de omgeving weerkaatste geluiden te herkennen.

Zo weet het of het tegen een muur of vrijstaand is opgesteld, waarna het geluid in realtime wordt aangepast.

apple homepod
De inhoud liegt er niet om. (Afbeelding: Apple)

Lekkere integratie met de Apple TV

Het feit blijft dat de HomePod een fijne toevoeging is als je al in het Apple-ecosysteem zit. Zo kan de slimme speaker eenvoudig worden gekoppeld met Apple TV 4K om een thuisbioscoop te creëren. Met Siri bedien je je Apple TV bovendien helemaal handsfree.

En dankzij de eARC-ondersteuning van Apple TV 4K gebruik je de HomePod vervolgens als audiosysteem voor alle apparaten die met de tv verbonden zijn.

apple homepod apple tv
Twee HomePods zijn ook met elkaar te verbinden. (Afbeelding: Apple)

De HomePod is niet eens heel duur

We zijn dan ook zeer nieuwsgierig naar Apple’s slimme speaker en vinden hem in alle eerlijkheid niet eens zo duur voor wat hij potentieel kan. Het apparaat kan vanaf vandaag voor EUR 349 euro worden besteld op de site van Apple en wordt vanaf 3 februari geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 8

steven1
steven1

leuk. Maar toch had ik op meer gehoopt

 1. wireless charging on top
 2. een mobiele speaker.

als ik ooit een nieuwe koop blijf ik bij jbl charge 5. waarom.

 • al 20jaar zeer tevreden over het JBL geluid.
 • serieuze batterij aan boord. 8 tot 20uur muziek
 • via usb poort ook bruikbaar als powerbank
 • robuust en waterdicht.
 • prijs? koop er 2 en je betaalt nog minder dan 1 HomePod
ruwepitje
ruwepitje

Dank voor deze advertorial…maar totaal niet relevant.

Goderikus
Goderikus

Vertel jij dan eens wat wel relevant is, voor deze downgrade van de oorspronkelijke HomePod (met minder tweeters en een mindere CPU en zo mogelijk nog minder aansluitingen…) die dan naar Cook-traditie wel duurder is dan het geflopte model

ruwepitje
ruwepitje

Als ik ooit een nieuwe wasmachine koop blijf ik bij Miele 5. waarom.

 • al 20jaar zeer tevreden over de Miele energie
 • serieuze motor aan boord. 8 tot 20jaar gebruik
 • via bovenkant ook bruikbaar als wiptafel
 • robuust en waterdicht
 • prijs? koop er 1 en je betaald over 20 jaar minder dan …

Vul ipv Miele je favoriete merk en apparaat in…nogmaals, niet relevant

ome-kor
ome-kor

@Goderikus Klopt niet wat je zegt. De nieuwe ‌HomePod‌ kost $ 299. Het originele model debuteerde op een prijs van $ 349.

Goderikus
Goderikus

@OmeKnor
Wees dan svp. volledig en vernoem ook de diverse prijsdalingen/aanbiedingen voordat het ding definitief flopte.

ome-kor
ome-kor

Waarom? Deze zal na verloop van tijd ook wel goedkoper worden.

pjotr
pjotr

Fijn dat die Miele ook als speaker inzetbaar is en dus ook geweldig overeind blijft in de vergelijking met de HomePod. JBL daarentegen kan je alleen maar gebruiken als stereo speakers en is inderdaad volstrekt niet aan de orde omdat het ook een geweldig geluid heeft. Ook niet van belang omdat de prijs beter is dan die HomePod. Die JBL levert ook nog eens heel onbelangrijk een veelheid aan verschillende Bassboxen, koptelefoon met of zonder noicecancelling etc etc. Echt een onzinnig vergelijk met die HomePod dus. Neen dan Miele. Echt een zinvol vergelijk…

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple richt pijlen op Google en Sonos met onverwachte nieuwe HomePod
Sluiten