Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Inc. 11 januari 2023 4reacties
Leestijd: 2 minuten

Na chip gaat Apple nu ook eigen schermen maken

Apple is de laatste tijd flink bezig om de afhankelijkheid van derde partijen en productiepartners flink te verminderen. En nu lijkt het bedrijf uit Cupertino nog een belangrijke stap in die reis te zetten. De iPhone-maker wil zelf schermen gaan maken, als we de nieuwste geruchten mogen geloven.

Mocht Apple inderdaad zelf schermen gaan maken, dan is de onderneming daardoor minder afhankelijk van bijvoorbeeld Samsung. Die Zuid-Koreaanse fabrikant levert nu schermen voor de iPhone. Maar in de toekomst kan dit dus veranderen, mocht de meest recente berichtgeving van Bloomberg kloppen.

Apple wil zelf schermen maken

Naast Samsung werkt Apple hiervoor ook samen met LG. Samen leveren ze een groot deel van de benodigde displays voor iPhone, iPad en Apple Watch. Wanneer het bedrijf uit Cupertino eenmaal de transitie inzet, dan is dit een grote klap voor de business van die partijen. Dat gaat hen namelijk een grote klant kosten.

iPhone 14 Pro Always On scherm magsafe hoesje apple
Spidey is Always On. (Afbeelding: WANT/Mark Hofman)

Aanvankelijk begint de overgang bij de high-end Apple Watches, aldus Bloomberg. We hebben het dan over de Apple Watch Ultra, waarvan mogelijk volgend jaar een nieuwe variant verschijnt. Dit gebeurt waarschijnlijk ergens aan het einde van 2024, en dan stapt het bedrijf ook meteen over op micro-led.

Scherm van micro-led voor de iPhone

Vervolgens is het de bedoeling dat ook de iPhone zo’n micro-led-scherm krijgt, dat Apple dan zelf, in-house, ontwikkeld heeft. Dit moet leiden tot schermen met betere kleuren, grotere kijkhoek en hogere helderheid. “Het lijkt alsof de content geschilderd wordt op de nieuwe displays”, aldus iemand die de schermen gezien heeft.

Goed, zo’n statement moet je altijd met een korreltje zout nemen. Want de persoon in kwestie is anoniem, dus we kunnen niet controleren wie dit gezegd heeft. Maar desondanks klinkt dat wel goed en zijn we ook erg benieuwd geworden naar de kwaliteit van die schermen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Reacties: 4

ome-kor
ome-kor

Apple maakt niks zelf wat hardware betreft. Hun chips worden gemaakt door TSMC en zo zal het ook wel gaan met de schermen die ze ontwikkelen.

Zelfs Sony maakt niet meer zijn eigen panelen, QD-oledpanelen komen van Samsung en hun (white) OLED panelen van LG.

ahenket
ahenket

Hopelijk loopt dat beter af dan die 5G modem toestand en de patentellende daaromheen

steven1
steven1

In de Belgische krant “de tijd” staat te lezen: Apple werkt aan Mac-computer met aanraakscherm’ (schrijft bloomberg)

Goderikus
Goderikus

Inderdaad. Dit zeldzame gepruts had bij elk ander bedrijf al lang tot ontslag geleid van de CEO. Maar die spreekt zelf van een succes dus ophogen die bonus

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Na chip gaat Apple nu ook eigen schermen maken
Sluiten