Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Mac 12 januari 2023 2reacties
Leestijd: 2 minuten

Wanneer Apple zijn MacBook Pro mogelijk van een touchscreen voorziet

De MacBook Pro is al sinds jaar en dag een betrouwbare laptop, met een mooi, groot scherm zonder touchscreen-functionaliteit. Maar daar kan in de toekomst nog wel eens verandering in komen, als we de nieuwste geruchten mogen geloven. Gaat de laptop uiteindelijk de iPad achterna?

Veel verschillende Windows-laptopfabrikanten hebben al laptops met touchscreens uitgebracht. Soms kun je die schermen ook nog omdraaien, waardoor je een dikke, stevige tablet overhoudt. Mogelijk wil Apple nu een soortgelijk product op de markt uitbrengen: een MacBook Pro die voorzien is van een touchscreen.

MacBook Pro met touchscreen?

Dat is althans wat Bloomberg-redacteur Mark Gurman de wereld in helpt. Volgens de journalist werkt de MacBook-maker momenteel actief aan een laptop met een touchscreen. “Verschillende Apple-ingenieurs zijn hier actief bij betrokken, waardoor het erop lijkt dat het bedrijf dit serieus aan het overwegen is.”

iPad Pro 2022 Apple ipados
De nieuwe iPad Pro: toekomst van de MacBook Pro? (Afbeelding: Apple)

Maar Gurman plaatst hier wel een belangrijke kanttekening bij. “Dit melden mensen die bekend zijn met de plannen van Apple. De lancering staat echter nog niet vast en plannen kunnen nog wijzigen.” Een MacBook Pro met een touchscreen aan boord is echter niet helemaal een vreemd idee.

Apple overweegt die al veel langer

Want uit eerdere patentaanvragen en op basis van oude geruchten kunnen we opmaken dat Apple al veel langer met dit idee flirt. Het grote verschil is echter dat er nu daadwerkelijk ingenieurs bij betrokken zijn. Mochten de plannen daadwerkelijk uitgevoerd worden, wanneer kunnen we die MacBook Pro dan verwachten?

Nou, als het aan Gurman ligt, kan dit in 2025 gebeuren. Apple zou dan een grote push voor nieuwe hardware kunnen doorvoeren. Betekent dit dan ook dat macOS en iPadOS vroeg of laat samengevoegd worden, wanneer beide apparaten op elkaar gaan lijken? Voorlopig lijkt dat niet het geval te zijn, aldus Gurman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Reacties: 2

steve-b
steve-b

Domein maar eerst e-sim

ahenket
ahenket

Weet niet meer of het Steve Jobs was maar lag er niet een vrij harde uitspraak van Apple dat dat niet ging werken en dus niet ging gebeuren? Lijkt mij prima als Apple daarvan terugkomt. Ik zie om mij heen dat het gewoon wel werkt. En e-Sim in je MacBook? Mag er ook bij :slight_smile:

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Wanneer Apple zijn MacBook Pro mogelijk van een touchscreen voorziet
Sluiten