Sabine Schults
Sabine Schults OMT Specials 11 december 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Springt de nachtmodus van je iPhone-camera steeds automatisch aan? Zo zet je dat uit

Met de nachtmodus van je iPhone kun je op elk moment van de dag het perfecte plaatje schieten. Soms springt deze handige functie ook aan wanneer je dat niet wil. Gelukkig kun je de automatische nachtmodus ook uitzetten. OMT-redacteur Sabine legt je uit hoe je dat doet.

Dankzij de nachtmodus kan je iPhone betere foto’s maken in het donker. Afhankelijk van de hoeveelheid omgevingslicht, kan het even duren voordat je telefoon een foto maakt. Het is daarbij belangrijk dat je het toestel stilhoudt. Zonder statief is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom wil je de nachtmodus soms liever uit dan aan hebben staan.

iPhone: zo gaat de nachtmodus niet automatisch aan

Standaard wordt de nachtmodus automatisch ingeschakeld wanneer je de camera-app van je iPhone opent en er weinig omgevingslicht is. Als je snel een kiekje wil schieten, maakt de nachtmodus je dit lastig. Zo zorg je ervoor dat de functie niet automatisch inschakelt.

Om de nachtmodus niet automatisch in te laten schakelen, heb je een iPhone met iOS 15 of nieuwer nodig. Ga naar de Instellingen van je toestel en druk op Camera. Druk op Bewaar instellingen en zorg ervoor dat Nachtmodus is ingeschakeld.

iPhone nachtmodus
Soms wil je even zonder die nachtmodus. (Afbeelding: Alesia Kozik / Pexels)

En zo blijft de functie uit

Open nu je camera-app en zet de nachtmodus handmatig uit. Als je de camera sluit en weer opnieuw opent, zal je zien dat je iPhone je laatste instelling heeft onthouden en de nachtmodus niet meer automatisch wordt geactiveerd.

Heb je de nachtmodus toch een keer nodig, dan kun je deze gewoon handmatig inschakelen. Vergeet niet om de nachtmodus weer uit te zetten als je klaar bent, want je iPhone onthoudt je laatste instelling.

Night mode iPhone 12 Pro Max
Een nachtmodus-kiekje van de iPhone 12 Pro. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Check ook gelijk deze instellingen

Naast het onthouden van de instelling van de nachtmodus, kan je in dezelfde reeks instellingen bepalen welke cameramodus je iPhone moet tonen als je de camera-app opent. Ben je een fanatieke filmer, dan laat je de videomodus automatisch openen.

Daarnaast zijn er opties voor filters, diepte-instellingen, belichting en Live Photo’s. Wanneer je de sliders groen maakt, worden de laatste instellingen bewaard. Door met de schuifjes te spelen, scheelt je dat een hoop tijd en frustraties in de toekomst.

iPhone 14 Pro als magistrale camera: zo til jij je foto’s naar een hoger niveau

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Springt de nachtmodus van je iPhone-camera steeds automatisch aan? Zo zet je dat uit
Sluiten