Dennis Mons
Dennis Mons iPhone 13 december 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Tim Cook bevestigt veelbesproken iPhone 15 Pro-gerucht in Japan

Al enige tijd ging het hardnekkige gerucht dat de iPhone 15 een camera van Sony krijgt. Apple CEO Tim Cook heeft dit nu bevestigd.

In een tweet tijdens het bezoek van Tim Cook aan Sony in Kumamotom Japan liet hij weten dat Apple al tien jaar met het Japanse bedrijf werkt om de beste camera’s te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we er zeker van uitgaan dat ook de iPhone 15 een high-end Sony-camera krijgt.

Tim Cook over de iPhone 15 met Sony-camera

Hoewel Apple normaliter niet vrijgeeft met welke partners zij samenwerken aan iPhones, werd al langere tijd aangenomen aangenomen dat Sony er één van is. De tweet van Tim Cook bevestigt dat dus.

Zo werden door websites als iFixit al vanaf de iPhone 6 geconstateerd dat er wel degelijk Sony-componenten in dat model zaten. Ook in volgende modellen werden deze gevonden.

Sony gaat verbeteren op het gebied van HDR

Volgens Nikkei Asia krijgt de iPhone 15 Sony’s nieuwste beeldsensor. Deze verdubbelt het saturatieniveau in elke pixel. Daardoor kan die gemakkelijk een foto maken van een persoon die precies voor een lichtbron staat.

Ondanks de grote hoeveelheid aan licht, worden er geen kleuren of details opgeblazen, aldus de publicatie. Het zou zelfs gaan om een ware doorbraak. Dat belooft dus wat voor de toekomst van de iPhone 15 (maar waarschijnlijk krijgt alleen de Pro-reeks deze sensor, helaas).

Voor het toestel geldt dat we straks dus wederom kekke kiekjes kunnen schieten met het systeem. En het ziet ernaar uit dat ook de HDR-fotografie beter gaat zijn. Tot nu toe is de HDR-stand op een iPhone niet jé-van-hét, maar dat kan straks dus veranderen. De woorden van Tim Cook maken ons in elk geval enthousiast voor 2023.

Betere telelens

Daarnaast wordt gesteld dat de iPhone 15 straks een een betere telelens heeft. Daardoor zou het inzoomen dus ook veel en veel beter moeten gaan dan op de iPhone 14. Belangrijke Android-vlaggenschepen beschikken eveneens over zo’n lens, waar gebruikers zeer over te spreken zijn.

Wanneer Tim Cook de iPhone 15 aan gaat kondigen is nog niet bekend, maar dat zal ongetwijfeld eind volgend jaar zijn.

Benieuwd hoe de iPhone 15 er misschien uit gaat zien? Check hier deze toffe concepten.

iPhone 14 Pro: waarom je beter kunt wachten op de iPhone 15 Pro en Ultra

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tim Cook bevestigt veelbesproken iPhone 15 Pro-gerucht in Japan
Sluiten