Dennis Mons
Dennis Mons OMT Lists 17 december 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

De 7 leukste iPad-apps voor heel jonge kinderen

In steeds meer speelgoedwinkels vind je voor een prikkie een iPad-tablet voor je kinderen. Maar welke apps moet je er op zetten voor een peuter of kleuter? Wij hebben tien absolute aanraders.

Een tablet voor je kind hoeft tegenwoordig echt geen vermogen meer te kosten. Je kunt natuurlijk kiezen voor de goedkoopste iPad. Maar welke apps zet je daar nu op?

Veel iPad-plezier voor jonge kinderen

Het is flink zoeken geblazen in de App Store als je voor je kind apps wil vinden die veilig en leuk zijn. We helpen je daarom op weg met een paar van de leukste en meest leerzame apps voor peuters en kleuters.

#1 Wiskunde Rimboe Kleuterschool op iPad

Deze leuke app leert je kind rekenen. Spelenderwijs krijgt hij of zij dus het plezier van wiskunde onder de knie (en ja, wiskunde kan zeker leuk zijn). De ‘game’ heeft vijf verschillende niveau’s en is daarom geschikt voor kinderen tot en met 5 jaar.

Wiskunde kinderen ipad
Spelenderwijs leren tellen. (Afbeelding: Little Big Thinkers)

#2 Nijntje kinderspelletjes op iPad

Deze schattige Nijntje-game bevat 28 leerzame spelletjes. De iPad-game is bedoeld voor kinderen van maximaal 6 jaar oud. Kids leren er veel van en hebben natuurlijk veel plezier met Nijntje en haar vrienden.

Nijntje ipad kinderen
(Afbeelding: AppQuiz)

#4 Zappelin voor kinderen

Dit is een heerlijke game van Nederlandse bodem. Kinderen spelen met Fenna en andere Zappelin-vrienden van NPO. Het spel is bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De Android-app bevat filmpjes, je kunt gamen met Ollie, tekeningen maken en meezingen met Fenna.

iPad apps kinderen Zappelin
Meezingen met Fenna. (Afbeelding: NPO)

#5 Netflix voor kinderen

Natuurlijk mag Netflix niet ontbreken. Belangrijk is daarbij dat je wel een account moet maken voor je kind en de instellingen aanpast zodat ze niet per ongeluk ongepaste films of series kijkt.

Netlfix
De streamingdienst (Afbeelding: Netflix / Bewerking: WANT)

#6 Thomas de trein

Natuurlijk mag Thomas de Trein niet ontbreken in dit lijstje. De lieve locomotief is overigens in veel leuke games te vinden. Thomas en zijn vriendjes: Hup is een schattige racegame op iPad waarin je op veel verschillende sporen tegen elkaar racet. Er is zelfs een modus waardoor je met z’n tweeën kunt spelen.

Kinderen iPad thomas
(Afbeelding: Budge Studios)

#7 Disney+ voor kinderen

Als we Netflix noemen dan mag Disney+ natuurlijk niet ontbreken. Hierop vind je alle toffe Disney-films en -series terug. Disney+ kost wel 8,99 euro per maand. Voordeel is wel dat er ook meer dan voldoende toffe content op staat voor oudere kijkers. Ook hier is het wel belangrijk om even een apart account voor je kind te maken.

Disney+ lancering
Het logo van de streamingdienst (Afbeelding: AFP/Robyn Beck)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
De 7 leukste iPad-apps voor heel jonge kinderen
Sluiten