Jeroen Kraak
Jeroen Kraak iPhone 29 december 2022 3reacties
Leestijd: 2 minuten

Waarom de iPhone mini zomaar eens zijn comeback kan maken

De iPhone mini was een ideaal toestel voor mensen die een compacte en een niet te dure iPhone wilden. De telefoon werd dit jaar echter door Apple geschrapt. Toch kan dat maar tijdelijk zijn.

De afgelopen jaren kwam er naast de gewone iPhone, Pro en Pro Max ook een mini uit. Dit jaar is het echter anders. De mini werd vervangen door de Plus. Dat lijkt echter niet zo’n succesvolle overstap te zijn. Hoe gaat Apple verder?

Hoewel Apple nooit de echte verkoopaantallen van telefoons communiceert, lekt er hier en daar wel eens wat uit. Dit keer is er informatie terechtgekomen bij de Koreaanse Yex1122. Een lekker die het regelmatig bij het juiste eind heeft. Hij weet iets bijzonders te melden.

Het gaat niet zo goed met de iPhone 14 Plus

Het gaat niet goed met de iPhone 14 Plus. Die kampt met tegenvallende verkoopaantallen. Hoewel de mini eerder ook niet zo goed verkocht werd als verwacht, waren dat betere resultaten dan de Plus.

Doordat de cijfers van de iPhone Plus flink achterlopen op de verwachtingen, kan de line-up van de iPhone 15 wat veranderen. Apple heeft volgens hem dan ook verschillende ideeën in het hoofd.

Het verschil tussen de gewone iPhone en de Pro-modellen moet daarom kleiner worden. Deze is het afgelopen jaar juist vergroot. Dat is vooral te merken aan de verschillende chips in de toestellen.

iPhone 13 en 13 mini 14
De mini en zijn grotere broer (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Verschillen verkleinen

Het verschil kan op verschillende manieren verkleind worden. Zo kan het zijn dat het Dynamic Island naar de gewone modellen komt en zou het wellicht zo kunnen zijn dat de prijs van de 14 Plus wordt verlaagd.

Toch is het niet heel raar dat de iPhone 14 Plus slecht verkoopt. De enige voordelen die het toestel heeft zijn een groter scherm en batterij. De mensen die daarna op zoek zijn komen echter eerder uit bij de Pro Max omdat deze veel meer features heeft. Omdat de prijs van de Plus duurder is dan de reguliere iPhone, maken die mensen toch eerder de stap naar de Pro Max.

Een goed idee is daarom om gewoon de mini een comeback te laten maken. Dit model is goedkoper en door het kleinere model echt anders dan wat Apple heeft. Hier is dus een andere doelgroep voor. Wellicht dat we dan toch de iPhone 15 mini terugzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

rw076
rw076

Het is niet dat er al vanaf seconde een een hele grote groep aangeeft dat het weglaten van de Mini een heel erg dom besluit is.
De cijfers die er werden gecommuniceerd waren ook voor deze mensen totaal niet te staven aan hun werkelijkheid.
Daar kwam bovenop dat het er sterk op leek dat Apple met een groter scherm vooral een jonge veelal Aziatische doelgroep leek te willen bedienen (want snelst opkomende markt). Daarmee het hele concept van iPhone, iPad & Mac leek te negeren.
De groep zag dit met lede ogen aan, en besloot gewoon geen nieuwe iPhone te kopen en de 14 in zijn geheel te negeren.
Daar lijkt Apple nu (oa) last van te hebben, ik ben zeer benieuwd of Apple terug treedt op haar schreden, en toegeeft een zeer belangrijke groep in de kou te hebben laten staan en hier van heeft geleerd.
Ik hoef geen excuus (zo zijn mensen die tot deze groep behoren niet) maar zie wel graag een mini variant (specs op A-chip na totaal onbelangrijk) terug en die zal ik dan zeker gaan kopen (en met mij genoeg anderen).

TheBigZ
TheBigZ

Eens met rw076.

Ik ken veel mensen in mijn omgeving die een iPhone SE of een iPhone mini prefereren boven zo’n grote klont in je broekzak.

Night
Night

Inderdaad, die grote jongens kun je met goed fatsoen nergens even snel instoppen

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Waarom de iPhone mini zomaar eens zijn comeback kan maken
Sluiten