iPhone 14 Pro: waarom je beter kunt wachten op de iPhone 15 Pro en Ultra

Apple Jeroen Kraak 7 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoals je waarschijnlijk weet is de iPhone 14 Pro op dit moment moeilijk leverbaar. Is het ’t waard om op dit toestel te wachten, of kun je later beter gaan voor de iPhone 15 Ultra?

De iPhone 14 Pro is een van de beste smartphones op dit moment. Je kunt er bijna alles mee doen wat je wil. Toch kan het beter zijn om misschien wel te wachten op de opvolger: de iPhone 15 Ultra. OMT-redacteur Jeroen vertelt je waarom.

Wachten op de iPhone 14 Pro

Waarschijnlijk heb je het al meegekregen. Er zijn problemen met het produceren van de iPhone 14 Pro. Dat heeft verschillende oorzaken. Niet alleen is er een tekort aan onderdelen, ook is er grote onrust bij de iPhone City-fabriek van Foxconn. Werknemers legden daar het werk neer wegens de erbarmelijke toestanden.

Hierdoor kan het een flinke tijd duren voordat jij jouw bestelde iPhone 14 Pro in je handen hebt. Als je bijvoorbeeld de zwarte bestelt met 256 GB geheugen, krijg je ‘m bij Apple pas geleverd op 29 december. Dat is dus nog meer dan drie weken wachten voordat je eindelijk aan de slag kunt.

Voor mensen die echt ver vooruitdenken is er wellicht een andere optie. Over negen maanden baart Apple natuurlijk de iPhone 15-serie. Daarbij komt waarschijnlijk ook een nieuw bijzonder toestel: de iPhone 15 Ultra. Deze laat je de iPhone 14 Pro vergeten.

Waarom de iPhone 15 Ultra wellicht een betere optie is

Hiervoor zijn een aantal reden die je wellicht liever laten wachten op de iPhone 15 Pro en Ultra. Natuurlijk hebben deze ook gewoon het Dynamic Island als diens voorganger, maar er is meer. De iPhone Pro Max wordt waarschijnlijk zo anders dat deze ook een andere naam krijgt: de Ultra.

We weten al dat een aantal zaken zullen veranderen bij iPhone 15 Pro en Ultra, vergeleken met de 14 Pro. Zo worden de telefoons volgend jaar voorzien van een USB-C-aansluiting. Dit moet vanwege Europese wetgeving. Je hebt dus geen speciale Lightning-kabel nodig om op te laden.

Meer (grote) veranderingen

Maar er gaat mogelijk nog meer veranderen aan de buitenkant van de iPhone 15 Pro en Ultra. Zo gaan er geruchten dat de knoppen verdwijnen aan de zijkant. In plaats daarvan komt er aanraakgevoelige-bediening, die je wellicht kent van de AirPods Pro 2.

Ook de camera lijkt te veranderen. Zo krijgt de iPhone 15 Ultra waarschijnlijk een periscooplens. Hiermee heeft je toestel een optische zoom van 10x in plaats van de 3x van de huidige 14 Pro en Pro Max.

Natuurlijk zijn er ook gewoon de standaardverbeteringen de telefoons. Zo krijgen de iPhone 15 Pro en Ultra de nieuwe A17-chip die weer sneller is dan de A16 van de 14 Pro en Pro Max. Ook gaan er onder andere geruchten over een ander design.

‘Sony’s baanbrekende camerasensor volgend jaar in de iPhone 15’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen