Sabine Schults
Sabine Schults OMT Specials 31 december 2022 1reactie
Leestijd: 2 minuten

Gamen op je iPhone? Zo koppel je Nintendo Switch-controllers

Met de release van iOS 16 is het ein-de-lijk mogelijk om de controllers van je Nintendo Switch te koppelen met een iPhone. Superhandig tijdens het spelen van games op je smartphone. We leggen je uit hoe je de Joy-Cons aansluit op je Apple-apparaten.

Apple heeft deze prachtige verandering niet van de daken geschreeuwd, maar voor veel gamers is dit een geschenk uit de hemel. Joy-Cons werken trouwens niet alleen op je iPhone, maar ook op je iPad of Apple TV. Hoe chill is dat?!

Nintendo Switch-controllers koppelen met iPhone

Het handige aan het gebruiken van de Joy-Cons van de Nintendo Switch, is dat je zelf kan kiezen of je er Ć©Ć©n of twee gebruikt. Je kan zelfs de Nintendo Switch Pro-controller gebruiken! Hoe verbind je een Joy-Con met je iPhone? Dat legt OMT-redacteur Sabine je hieronder uit.

Haal eerst een Joy-Con los van je Nintendo Switch en houdt de Sync-knop van de controller ingedrukt. Dat is de zwarte knop aan de zijkant van de controller. Wacht tot de lampjes aanspringen en zich verplaatsen. Dit betekent dat de Joy-Con gevonden kan worden door andere apparaten, zoals je iPhone, iPad of Apple TV dus!

Nintendo Switch Pro Controller
Ook de Nintendo Switch Pro Controller sluit je aan op je iPhone, iPad of Apple TV. (Afbeelding: Nintendo)

Zo maak je verbinding met Apple-apparaten

Ga nu naar de instellingen van je iPhone of iPad en druk opĀ Bluetooth. De Joy-Con verschijnt vervolgens onderĀ Andere apparaten. Er staat zelfs bij of het om de linker of rechter controller gaat! Druk erop zodra dit het geval is. Je iPhone maakt nu verbinding met de controller! Houd er wel rekening meer dat niet iedere game ondersteund wordt.

Om de Joy-Con aan te sluiten op Apple TV, doorloop je hetzelfde proces. Ga naar de instellingen van je Apple TV en openĀ Afstandsbedieningen en apparaten. Druk vervolgens opĀ Bluetooth. Wacht totdat de Joy-Con in beeld verschijnt en klik hem aan. De gamesessie kan beginnen!

Volgens Apple zijn dit de beste Arcade games van het afgelopen jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

Krajam
Krajam

Meestal in mijn vrije tijd speel ik GTA 5, waarschijnlijk is dit het enige spel dat ik speel op Nintendo van deze, omdat ik liever speel slots met mijn vrienden op online diensten world-casino-nl.com/slots spellen maken je echt het werk vergeten, Ik speel ze graag met vrienden. Nintendo-spellen putten me vaak uit, hoewel ze erg spannend en interessant zijn, fysiek is het vrij moeilijk, in tegenstelling tot slots.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gamen op je iPhone? Zo koppel je Nintendo Switch-controllers
Sluiten