Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 12 december 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Lappen tekst op social media: Elon Musk komt met Twitter-wijziging

Na een korte periode van speculatie schiet Elon Musk de kogel door de kerk: het Twitter Blue-abonnement keert terug. De optie geeft abonnees straks een handjevol unieke mogelijkheden, evenals een blauw vinkje naast hun profielnaam. Maar dat is niet het enige dat de beruchte techondernemer gaat veranderen aan social media.

Eerder lanceerde het Twitter van Elon Musk al dat vernieuwde Blue-abonnement. Echter, daar trok het bedrijf snel weer de stekker uit, toen gebruikers zich gingen voordoen als andere bedrijven of personen. Dit keer hoopt het sociale medium die problemen te voorkomen door een controleronde in te voeren.

Twitter’ Elon Musk brengt lappen tekst naar social media

Wanneer je een blauw vinkje naast je naam wil hebben, dan moet je een telefoonnummer registeren. Ook wordt je account onder een vergrootglas gelegd, maar onduidelijk is wat Twitter dan precies controleert. En mocht je iets veranderen aan je profiel, dan verdwijnt je checkmark — tot je opnieuw bekeken bent.

Om verschil aan te brengen tussen zakelijke en persoonlijke accounts (van bedrijven en personen), introduceert Elon Musk gouden vinkjes voor bedrijven. Overheden en multilaterale accounts krijgen grijze checkmarks. De gouden versie is nu beschikbaar en de grijze komt later deze maand beschikbaar.

Wat krijg je dan met dat abonnement?

Voor nu is het blauwe vinkje de belangrijkste functie van het abonnement. Maar in de toekomst kun je ook langere video’s plaatsen (en in hogere kwaliteit) en tweets aanpassen. Daarnaast krijg je vroeg toegang tot nieuwe functies, krijgen je tweets voorrang in de zoekmachine en krijg je minder advertenties te zien.

Tot slot laat Elon Musk weten het karakterlimiet van tweets te willen verhogen naar vierduizend tekens. Dat is een flinke stap omhoog: nu kun je tot 280 tekens gebruiken. We weten niet wanneer Twitter deze verandering doorvoert; maar als die er komt, dan kunnen we niet echt meer spreken van een microblogwebsite.

Apple Music voor klassieke muziek: waar blijft die veelbesproken app toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Lappen tekst op social media: Elon Musk komt met Twitter-wijziging
Sluiten