Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 5 december 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

AR/VR-headset Apple verschijnt waarschijnlijk toch later dan verwacht

Lange tijd wist men het zeker: Apple kondigt zijn veelbesproken AR/VR-headset in januari 2023 aan. Al krijgt één van de meest betrouwbare bronnen op dit gebied nu toch zijn twijfels.

Verwachtingen rondom de AR/VR-headset van Apple beginnen te wijzigen. Het Amerikaanse bedrijf brengt het veelbesproken apparaat mogelijk niet in de eerste helft, maar in de tweede helft van 2023 op de markt.

AR/VR-headset Apple later dan verwacht

Analist Ming-Chi Kuo geeft overigens aan dat het gaat om een vertraging. De eerdere voorspelling is naar eigen zeggen dus wel correct geweest. Het zijn de plannen die gewijzigd zijn. Iets dat volgens de bron te maken heeft met softwarematige problemen.

Volgens Kuo is de informatie afkomstig vanuit leveranciers. Apple zou de deadline niet gaan halen, waardoor het media-evenement van januari 2023 niet door zal gaan. Hoe Apple het volgend jaar op zal lossen is op dit moment nog niet bekend.

Officieel is de informatie natuurlijk niet, dus neem het wel met een korreltje zout.

WWDC 2023 wellicht hét moment?

Ming-Chi Kuo heeft op dit moment geen verwachting van hoe Apple de aankondiging van de AR/VR-headset aan gaat pakken. Maar met een eventuele lancering in de tweede helft van 2023 zijn er wel genoeg kansen.

Zo zou het dus best wel reëel zijn dat WWDC 2023 hét moment voor Apple is om een nieuw product aan te kondigen. Zeker met oog op het feit dat de AR/VR-headset nieuwe software nodig heeft. Naast de lancering van die software zou Apple dus ook zijn kans kunnen pakken om het veelbesproken apparaat aan de wereld te tonen.

Afgelopen jaar, tijdens WWDC 2022, liet Apple bijvoorbeeld ook zijn nieuwe MacBook Air zien. Benieuwd wat we van die laptop vonden? Je leest het in de onderstaande review:

MacBook Air M2 review: een geweldige laptop die we niet aanraden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
AR/VR-headset Apple verschijnt waarschijnlijk toch later dan verwacht
Sluiten