Wesley Akkerman
Wesley Akkerman iOS 15 december 2022 6reacties
Leestijd: 2 minuten

Hoe Apple de Kaarten-app stuk aantrekkelijker maakt voor Nederlanders

Je kunt vanaf nu een verse update downloaden voor de app Apple Kaarten. Dankzij die update is de navigatie sneller en nauwkeuriger geworden, en worden gebouwen, parken, luchthavens en winkelcentra gedetailleerd weergegeven. Ook bekijk je verschillende bezienswaardigheden in volledig 3D binnen de app.

Denk dan aan Groothertogelijk Paleis, het Nemo Science Museum en de kastelen van Bellinzona. Met nieuwe functies als Kijk rond en Siri Natural Language Guidance wil Apple ervoor zorgen dat je de wereld om je heen kunt ontdekken. Zo biedt de eerste optie “beelden op straatniveau in hoge resolutie, 3D-foto’s en soepele overgangen” aan.

Apple Kaarten wordt uitgebreid

De feature Siri Natural Language Guidance biedt een routebeschrijving die natuurlijker moet klinken en daardoor gemakkelijker te volgen is, bijvoorbeeld “Sla linksaf bij het volgende verkeerslicht”. En met Rijbaan-aanwijzingen worden chauffeurs alvast naar de juiste baan geleid zodra ze hun afslag naderen.

Apple Kaarten Nederland
De vernieuwde Apple Kaarten-app (Afbeelding: Apple)

De feature Snelheidscamera’s laat zien wanneer gebruikers een snelheids- of roodlichtcamera naderen, en deze camera’s zijn ook op de kaart te zien. Met iOS 16 zijn in Apple Kaarten routes met vijftien stops te plannen. De route wordt van Mac naar iPhone gesynchroniseerd wanneer het tijd is om op te vertrekken.

Aankomsttijd delen met je vrienden

En met een druk op de knop deel je ondertussen je aankomsttijd met vrienden en familie, die je reis op de voet kunnen volgen. Mocht er onderweg wat gebeuren, dan past de tijd zich automatisch aan. Verder kun je als bestuurder aan Siri doorgeven wanneer er een ongeluk gebeurd is of er een snelheidscontrole plaatsvindt.

Ook kunnen chauffeurs met bepaalde elektrische auto’s hun rit plannen in Apple Kaarten met geschikte oplaadpunten, rekening houdend met hoogteverschillen en andere factoren langs de route. Tot slot krijgen OV-reizigers de nodige aandacht. Die zien binnen de app wat hun reis kost en hoe ze het beste kunnen reizen.

Tesla komt met de ideale reden om Apple Music te gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apple

Reacties: 6

macteacher
macteacher

Je kunt vanaf nu een verse update downloaden voor de app Apple Kaarten

Nee, dat kun je niet. Apple update de kaarten aan hun kant, je kunt en hoeft daar zelf niets aan te doen!

macteacher
macteacher

Overigens, hier op mijn iPhone 13 pro met 16.2 zijn de nieuwe opties niet aanwezig nog… :frowning:

ome-kor
ome-kor

Als ze ook navigatie voor de fiets inbouwen, dan zou het voor mij aantrekkelijk worden.

dna75
dna75

Idd, kom aub eens met de fietsroutes. Ik gebruik nu nog Google maps naast kaarten. Op 1 of andere manier blijf ik het gevoel hebben dat Google betere routes geeft

macteacher
macteacher

Ah, rond 23.00 ook gearriveerd op mijn iPhone :slight_smile:
Ik zie alleen de snelheidslimiet nog niet.

Editsuite.nl
Editsuite.nl

Ik vind kaarten wel mooi, maar ik heb een hekel aan de donkere modus die helaas avonds automatisch geactiveerd wordt. Hoe moeilijk kan het zijn om de gebruiker zelf te laten beslissen?

Reageer op artikel:
Hoe Apple de Kaarten-app stuk aantrekkelijker maakt voor Nederlanders
Sluiten