Sabine Schults
Sabine Schults Home 1 november 2022 4reacties
Leestijd: 2 minuten

Grootste onhandigheid Philips Hue verleden tijd dankzij deze gadgets

De lampen van Philips Hue verlichten je huis als een baas, maar het is toch wel even wennen dat je de lichtknoppen in huis niet meer kan gebruiken. Ook mensen die bij je over de vloer komen zullen dat probleem kennen. Gelukkig heeft Philips Hue daar een oplossing voor!

Hoewel je de slimme lampen in principe wel met de lichtknop uit kunt zetten, kun je ze daarna niet meer op de slimme manier aanzetten. Tenzij je uiteraard opnieuw de lichtknop gebruikt en weer in de Philips Hue-app duikt of Siri een commando geeft. Dat haalt weer wel een beetje het doel weg van slimme verlichting.

Philips Hue: geen enkele frustratie meer

Philips Hue heeft verschillende slimme lichtknoppen in het assortiment, waardoor je geen slimmigheidjes in je huis hoeft te verliezen. En toch kun je zo nog gebruikmaken van je oude gewoonte om de fysieke lichtknop in huis te gebruiken.

De slimme schakelaars werken op batterijen en kun je werkelijk overal in huis zonder bedrading monteren. Je kunt ze bijvoorbeeld in de buurt van je bestaande schakelaars hangen of juist naast je bed, zodat je de slimme lampen ‘s avonds gemakkelijk kunt uitschakelen.

Philips Hue Tap-schakelaar
Toch nog overal een lichtschakelaar in huis. (Afbeelding: Philips Hue)

Deze opties zijn er

Je hebt de keuze uit drie smaakjes. Eén daarvan is een dimmerschakelaar, die ook als afstandsbediening te gebruiken is. Deze hang je aan de muur en bevat knoppen om het licht aan- en uit te zetten en te dimmen. Ook heeft Philips Hue een slimme knop, die waarschijnlijk het meest lijkt op je oude lichtknop. Je kunt hier je lampen mee aan- en uitzetten, en door de knop ingedrukt te houden dim je de verlichting.

Daarnaast is er de nieuwe Tap-schakelaar van Philips Hue. Deze beschikt over vier knoppen, waarmee je met één systeem de lampen in maximaal drie verschillende kamers kunt bedienen. Je kunt de Tap-schakelaar aan de muur bevestigen en de knop er ook vanaf halen om als afstandsbediening te gebruiken.

Snooze je wekker de deur uit met de automatische routine van Philips Hue

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

Hitzel1985
Hitzel1985

Natuurlijk nog steeds een oplossing dat wanneer toch de schakelaar is uitgeschakeld aan de wand deze knoppen niet werken. Daarnaast staan de knoppen natuurlijk totaal niet bij de rest van het schakelmateriaal. Dus de basis knoppen van Philips veranderd deze onhandigheid niet tenzij je de bedrading achter de schakelaar doorlust of afplakt. Losse knoppen raak je snel kwijt en liggen toch vaak in de weg.

Optie kies voor Friends of Hue switches. Aanschaf is hoger maar kan wel opgenomen worden in je huidige schakelmateriaal. Of zet een actor achter je schakelaar, zo heb je het beste van beide werelden.

Cram
Cram

Jullie vergeten de beste en onzichtbare gadget. De Hue Wall Switch module. Hiermee heeft een bezoeker geen enkele moeite omdat hij de schakelaar op de gebruikelijke wijze bedient en de verlichting reageert zoals verwacht. Het voordeel voor jou is dat je scenes kunt wisselen met dezelfde schakelaar, en als je de schakelaar vervangt door een drukknop van jouw favoriete merk, kun je ook nog eens dimmen.

rw076
rw076

wat een onzin, als dat het echte probleem was dan had die specifieke gebruiker al lang de Philips Hue wandschakelaarmodule gekocht. Echt auteur doe ff je huiswerk en typ niet zomaar wat er van je gevraagd wordt.

Rene1964
Rene1964

We hebben de Hue Tap i.c.m. plafond ledspots in de keuken en een lichtstrip onder de zelfgemaakte tv kast. En ja het werkt grappig maar…he kan bijna niet de keuken en de strip apart dimmen, behalve als je 1 unit apart aanzet, dus b.v. de keuken. Dat had ik niet verwacht en is dus ook een flinke misser van philips vind ik, als je alles zou moeten bedienen met 1 device zou je ook de mogelijkheid moeten hebben om alles apart te dimmen. Dus alles maar weer via de telefoon met de ap, dat werkt wel

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Grootste onhandigheid Philips Hue verleden tijd dankzij deze gadgets
Sluiten