Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 28 november 2022 2reacties
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk dreigt met zware concurrentie iPhone en Android-smartphones

Hoewel Elon Musk vrolijk blijft twitteren vanaf zijn iPhone, hoeft dat niet te betekenen dat dit in de toekomst altijd zo zal blijven. De beruchte ondernemer zou in de toekomst namelijk zomaar de concurrentie kunnen zoeken met de iPhone en verschillende Android-telefoons. Waarom? Omdat er gevaar op de loer ligt.

Je zou denken dat iemand op een gegeven moment zijn of haar bord wel vol heeft. Elon Musk staat tegenwoordig aan het hoofd van Tesla, SpaceX en Twitter en ondertussen lijkt hij alweer het volgende project te bekokstoven. Wat dat volgende project inhoudt: een alternatieve smartphone voor Android en iPhone.

Elon Musk komt met iPhone-alternatief?

Wat Musk tweet, komt zonder context vaak heel willekeurig over. Maar er is een duidelijk reden dat hij dit de wereld in helpt. Op Twitter werd namelijk voorgesteld dat Musk maar zijn eigen smartphones moet gaan maken wanneer Twitter uit de Google Play en App Store zou verdwijnen. Zijn reactie op die tweet verbaasd niemand.

“Ik hoop dat het er niet van komt”, zo opent de ondernemer zijn tweet. “Maar ja, als er geen andere optie is, dan maak ik een alternatieve smartphone.” Liz Wheeler opperde het idee, en voegde daaraan toe dat “de helft van het land” graag zijn “vooringenomen, snuffelende iPhone en Android” inruilt.

Twitter zit in de problemen

Ook deze tweet vindt zijn oorsprong in de problemen die Elon Musk met zich meebrengt sinds de overname van Twitter. Niet alleen zijn er financi├źle problemen en vertrekken er een hoop werknemers, ook is er nog het gedoe omtrent de vrijheid van meningsuiting op het platform. Dat kan de app de kop gaan kosten.

Musk wil van Twitter een open platform maken, door niemand uit te sluiten. Maar ondertussen zorgt dat ervoor dat een voornamelijk rechts-geori├źnteerde groep gebruikers het platform lijkt over te nemen. En dat kan in het verkeerde keelgat schieten bij Google en Apple, die verantwoordelijk zijn voor de Google Play en de App Store.

Mocht alles uit de hand lopen, dan kunnen zij besluiten de app uit de downloadwinkels te halen.

Waarom die geheime knop op je iPhone extreem belangrijk is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reacties: 2

ome-kor
ome-kor

Ja hoor Elon, als of het zo makkelijk is. Amazon en Facebook hebben het ook geprobeerd, dat was niet erg succesvol.

rw076
rw076

Rechts geori├źnteerde gebruikersgroep en overneemt.

Kom op zeg, Twitter was ooit 50/50 maar door de extreme wokeblabla werd het linkser en linkser.
(En daar zijn al meerdere bewijzen voor geleverd)

Sowieso links/rechts. Alles rechts van heel erg links is al extreem rechts in de ogen van sommige.

Reageer op artikel:
Elon Musk dreigt met zware concurrentie iPhone en Android-smartphones
Sluiten