Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Accessoires 4 november 2022 0reacties

AirPods Max: hoe rechtszaak achter verminderde ruisonderdrukking zit

Wellicht is het je al opgevallen: de AirPods Max hebben een minder sterke actieve ruisonderdrukking. In mei van 2022 verscheen er een update voor de koptelefoon, die effectief die ruisonderdrukking flink verminderde. Apple hield destijds de kaken op elkaar en laat nu eigenlijk nog steeds niets van zich horen.

Wat is er aan de hand? Nou, mogelijk komt dit door een lopende rechtszaak. Omdat partijen tijdens zo’n rechtszaak geen uitingen hieromtrent mogen doen, mag het bedrijf er technisch gezien er ook niets over zeggen. Niets inhoudelijks over de rechtszaak dan, maar een seintje over de beperking was wel fijn geweest.

AirPods Max-ruisonderdrukking beperkt

Dit soort dingen gaan gewoonweg niet onopgemerkt voorbij. Luisteraars merken het, experts merken het. Het komt een keer aan het licht, zeker wanneer mensen via sociale media vragen gaan stellen of bewijs gaan leveren. Als er wat aan de hand is, dan doe je er als bedrijf goed aan hierover transparant te zijn.

Dit verhaal speelt overigens al een flinke tijd. Waarschijnlijk ben je het vergeten, maar een patenttrol onder de naam Jawbone Innovations sleepte Apple voor de rechter vanwege vermeende patentenschending. Dat gebeurde in september 2021. Juist, dat is meer dan een jaar geleden. Zo lang speelt de kwestie dus al.

Rechtszaak is nog gaande

De trol kocht destijds audio-gerelateerde patenten van Jawbone op, waardoor die mogelijk in z’n recht staat. Dat is nog onduidelijk, omdat de rechtszaak nog niet afgerond is. Waarschijnlijk probeert Apple ondertussen de schade te beperken door de ruisonderdrukking op de AirPods Max dus aan te passen.

Naast de AirPods Max hebben ook andere producten soortgelijke updates ontvangen. Zo moet de iPhone 13 het zonder actieve ruisonderdrukking voor de microfoon doen. Ook de AirPods Pro uit 2021 hebben een aangepast algoritme voor de ruisonderdrukking. Het wachten is nu op Apple, totdat het bedrijf hier iets van nieuws over naar buiten brengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
AirPods Max: hoe rechtszaak achter verminderde ruisonderdrukking zit
Sluiten