Mark Hofman
Mark Hofman OMT Specials 8 oktober 2022 5reacties
Leestijd: 2 minuten

Weekend Poll: moet Apple zich schrap zetten voor Google?

Afgelopen week was het de week van het Made by Google-evenement. Het Amerikaanse bedrijf kondigde verschillende nieuwe producten aan, waaronder de Pixel 7 en Pixel 7 Pro smartphones. Moet Apple zich zorgen maken?

Op papier concurrent Google direct met de iPhone, Apple Watch en iPad, maar in hoeverre is dat ook echt het geval? Een mooie vraag om aan ons publiek te stellen in een nieuwe editie van de Weekend Poll.

Moet Apple zich schrap zetten voor Google?

Het heeft jaren geduurd, maar de Pixel-telefoons komen eindelijk naar Nederland. International een groot succes, maar in Nederland dus nog redelijk onbekend. De nieuwe Google Pixel 7 Pro is de eerste smartphone waarmee Google het in ons land op kan nemen tegen gevestigde namen als Apple en Samsung.

Google Pixel 7, Iphone
Verkrijgbaar in drie kleuren. (Afbeelding: Google)

Tijdens het evenement, waar we live bij aanwezig waren, werd dan ook terecht de vraag gesteld of het niet te laat is. De iPhone en Galaxy-toestellen hebben een grote aanhang en boeken jaar in jaar uit veel succes. Gaat Google zich, ook met de nieuwe Pixel Watch en Pixel Tablet, mengen in een pittige strijd?

Dat is de vraag die we dolgraag aan jullie willen stellen. Geef je verwachtingen door via de onderstaande poll.

Het lijkt ons leuk als je het antwoord vervolgens ook beargumenteerd in de reacties onder dit artikel.

Ga jij de iPhone 14 Plus op de kop tikken?

In de vorige editie van de Weekend Poll blikten we vast vooruit naar afgelopen week. Sinds vrijdag is het in Nederland mogelijk om een iPhone 14 Plus te kopen en wij waren heel benieuwd hoeveel van onze lezers ermee aan de haal zouden gaan.

Uiteindelijk hebben 300 mensen de poll ingevuld. Daarvan zijn 160 mensen (53,33 procent) uitstekend tevreden met hun huidige iPhone en zijn 86 mensen (28,67 procent) van plan over te stappen op een ander model. Zeker 37 mensen (12,33 procent) hebben de beslissing genomen de nieuwe iPhone 14 Plus te kopen en slechts 17 mensen (5,67 procent) twijfelen nog.

Benieuwd naar de uitslag van de Weekend Poll van deze week? Je leest het in de editie van volgende week!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 5

bart119
bart119

Moet Apple zich schrap zetten? Ja en gelukkig maar. Zonder concurrentie zou er ook maar weinig motivatie zijn om zich te blijven verbeteren.

Moet Apple nu op dit moment schrik hebben van Google? Ik denk het niet, naar mijn ervaring is een iPhone nog steeds het betere toestel, al is de hoge prijs steeds moeilijker te verantwoorden.

Night
Night

Maar dat geldt voor alle Apple devices. De enige rechtvaardiging is het OS (of dat nu macOS, iOS, iPadOS of watchOS is). Maar ook daarin Google steeds beter. Sterker nog, door de gebruikersprivacy is Siri sterk onderschikt aan andere assistenten. Het is dus een afweging. Privacy of vergaande mogelijkheden…

PS ik vind macOS en iOS nog steeds fijner werken dan Windows en Android. Maar het verschil wordt steeds kleiner.

bart119
bart119

Klopt, iOS, en vooral iPadOS is in mijn ogen superieur aan Android. Zakelijk werk ik met Android, en met de telefoon kan ik nog leven al duurt het eeuwen eerdat belangrijke bugs opgelost worden (bugs die ervoor zorgen dat je niet meer deftig kan telefoneren).
Android op tablets is gewoon een drama, tergend traag, veel bugs, en bij elke softwareupdate doet het mobiele internet het weer niet.

Op dat gebied is Apple zijn meerprijs nog steeds waard, en vaak werkt een antieke iPad air die je goedkoop op de kop kan tikken zelfs beter als de nieuwste Galaxy tab S.

De assistenten gebruik ik zelden, maar mijn google assistent reageert soms op de stem op de radio. Wat privacy betreft ben ik er totaal niet van overtuigd of dat Apple hierin beter is dan google.

Bij MacOS merk ik het omgekeerde. Sommige basisfuncties zijn in Windows pakken beter uitgewerkt, en dat maakt dat ik mijn werk tegenwoordig sneller gedaan krijg op een Windows toestel. De hoofdreden voor mijn iMac nog steeds als main computer te gebruiken is het mooie 4K scherm, en het feit dat dat ding er gewoon goed uitziet op mijn bureau.

Night
Night

Ja, dat is eigenlijk ook de reden dat er hier nog steeds een 27" iMac staat uit 2012. Nieuwer is niet altijd beter en zeker niet altijd mooier.

rw076
rw076

Ik koop Apple voor het OS, de specs maken mij al jaren geen ene piep uit.
Specifiek op gebied van de telefoon ben ik nog nooit tegen een grens aangelopen.
Ik ben zeker blij dat mijn foto’s inmiddels allemaal van mijn iPhone afkomen en prachtig zijn, maar ik vond mijn Canon EOS echt geen vervelend ding om mee op vakantie te nemen.

Daar ik van klein hou (en dus geen 14 ga kopen en tegen beter weten in ga hopen op een 15 mini) heb ik nog nooit een spelletje willen spelen op mijn iPhone (Doe ik enkel op Mac en heel soms iPad) en heel veel andere zaken dan Bellen, Mailen, Weten wat ik vandaag ook alweer allemaal moet doen en uiteraard betalen en dus die foto doe en wil ik er ook helemaal niet mee.

Dus hou die specs van merk a b of c maar lekker voor jezelf. Ik heb een eco systeem en zal mij nooit laten verleiden tot een halve iPad met specs waar foto en videomateriaal die ik nog bezit bij zouden verbleken.

Reageer op artikel:
Weekend Poll: moet Apple zich schrap zetten voor Google?
Sluiten