Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 12 oktober 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Twitter lijkt meest iconische functionaliteit binnenkort ‘te verpesten’

Hoewel we tegenwoordig overal hashtags tegenkomen, koppelen veel mensen die dingen waarschijnlijk toch aanvankelijk aan Twitter. Op dat sociale medium gebruik je de hashtag als een soort verzamelbak voor soortgelijke informatie. Je zoekt nieuws op, bekijkt foto’s en leest juist persoonlijke verhalen.

Kortom: de hashtag op Twitter is eigenlijk één van de belangrijkste functies van het platform. Zonder zou het pas écht een zooitje worden. Maar wat blijkt? Frontend-ingenieur Jane Wong dook in de fundering van het medium en ontdekte dat het bedrijf de functie wil aanpassen. Of beter gezegd: wil verpesten.

Twitter wil hashtag aanpassen?

Wong is overigens niet zomaar een ingenieur. Zij ontdekt vaker functies en onderdelen binnen populaire apps die vervolgens het nieuws halen. Ze is een betrouwbare bron van informatie. Bedrijven gaan niet altijd verder met de plannen die ze ontdekt, maar daar kan zij als iemand die meekijkt niets aan doen.

Wat ze nu heeft ontdekt: Twitter experimenteert met hashtags die niet meer klikbaar zijn. Wanneer je nu op zo’n ding klikt, dan kom je dus in die schat van informatie terecht. Maar het lijkt erop dat het bedrijf die functie wil weghalen. Helaas is op moment van schrijven niet duidelijk waarom dit zou gebeuren.

It’s all about the money

Wong heeft wel een idee hierover. Mogelijk wil Twitter klikbare hashtags exclusief voor bedrijven maken. Bedrijven kunnen vaak betalen voor zo’n mooie hashtag, waar dan ook een vlag of icoontje aan toegevoegd wordt. Dit is dus een bron van inkomen, eentje waar het medium mogelijk zuinig mee om wil gaan.

En wanneer je een bepaald onderdeel exclusief maakt, dan krijgt zoiets een bepaalde status waar mensen (of bedrijven) graag voor betalen. Of dit ook echt zo is, dat moeten we nog zien natuurlijk. Op moment van schrijven heeft Twitter zelf niets over de veranderingen of toekomstige plannen hieromtent bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Twitter lijkt meest iconische functionaliteit binnenkort ‘te verpesten’
Sluiten