Sabine Schults
Sabine Schults OMT Specials 2 oktober 2022 0reacties

Tover je iPhone om tot meesterwerk met je eigen app-icoontjes

Ben je die saaie app-icoontjes op je iPhone he-le-maal zat? Apple heeft daar een geheime oplossing voor bedacht, waardoor je jouw iPhone kunt omtoveren tot een echt meesterwerk.

Hiervoor heb je een iPhone met de Opdrachten-app van Apple zelf nodig. Deze staat standaard ge√Įnstalleerd op iPhones (vanaf iOS 12). Als je hem ooit verwijderd hebt, kun je de app weer terughalen via de App Store.

iPhone: maak je eigen app-icoontjes

Om de app-icoontjes van je iPhone naar je eigen smaak te maken, open je de¬†Opdrachten-app en gebruik je het plusicoontje om een nieuwe opdracht aan te maken. Bij Voeg taak toe¬†zoek je in de zoekbalk naar ‘open app’. Deze staat onder de categorie¬†Scripten. Druk op¬†Open app¬†en vervolgens op de minder goed zichtbare tekst ‘app’. Hier kies je een app naar keuze, zoals Netflix.

Druk nu onderin op het i-icoontje en kies voor Zet op beginscherm. Druk op het symbool en kies hier een bestand of foto om te gebruiken. Je krijgt een voorvertoning van het resultaat te zien. Tevreden? Geef het icoon de naam van de app, zodat je weet om welke het gaat. Druk vervolgens op Voeg toe en de app verschijnt op het beginscherm. Door erop te klikken wordt de app automatisch geopend.

Shortcuts iOS iPhone
Maak een meesterwerk van je iPhone met de Opdrachten-app. (Afbeelding: Dimitri Karastelev / Unsplash)

Laat je creativiteit erop los!

Als je tot de echte fanatiekelingen hoort, kun je jouw eigen icoontjes cre√ęren met tools zoals Canva of Adobe Illustrator. Maar ook met zelfgemaakte foto’s en afbeeldingen van het internet kom je een heel eind. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wil.

De Opdrachten-app van Apple kan je iPhone bovendien op nog veel meer manieren eigen maken, maar dan vooral op het gebied van effici√ęntie en productiviteit. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een collage maken van afbeeldingen, je iPhone automatisch op stil zetten als je van huis vertrekt, je screenshots automatisch delen, enzovoort. Het is verreweg √©√©n van de handigste apps op je iPhone, maar binnenkort komen er meer aan.

8 opdrachten waardoor je het meeste uit je iPhone kunt halen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Tover je iPhone om tot meesterwerk met je eigen app-icoontjes
Sluiten