Wesley Akkerman
Wesley Akkerman iPhone 14 oktober 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Eerste iPhone toont aan hoe rijk je kunt worden met oude technologie

De allereerste iPhone gaat binnenkort onder de hamer bij een veilingbedrijf. En zoals het er nu naar uitziet, gaat de eigenaar er flink aan verdienen. Oma zei vroeger altijd: wie wat bewaart, die heeft wat. Sommige mensen maken van dat soort wijze spreuken een sport, waardoor ze er heel veel centjes aan overhouden.

Om hoeveel geld gaat het hier, aangaande de veiling van de eerste iPhone? In elk geval waarschijnlijk dertigduizend dollar (en ook ongeveer euro, dus). Het betreft een gesealde versie van het 8GB-model dat in 2007 op de markt verscheen. De waarde wordt onder meer bepaald door het feit dat het plastic er nog omheen zit.

De eerste iPhone onder de hamer

Dat plastic kan heel belangrijk zijn voor verzamelaars. Dat zien we ook op andere markten. Videogames stijgen gigantisch in waarde wanneer ze nog nooit geopend zijn, bijvoorbeeld. Helemaal wanneer ze ook nog in de originele vervoerdoos zitten en dus überhaupt nooit uit de doos gekomen zijn vanuit de producent.

De eerste iPhone
De eerste iPhone onder de hamer (Afbeelding: LCG Auctions)

Het veilinghuis dat de eerste iPhone nu onder de hamer legt, denkt dus dat dit pakketje een waarde heeft van dertigduizend dollar. Echter, dat bedrag is er nog niet voor geboden. Het startbod begon op 2.500 dollar en inmiddels staat de teller op iets meer dan tienduizend dollar. Ook geen verkeerd bedrag, natuurlijk.

Wat kostte die ook alweer?

Want destijds was de eerste iPhone natuurlijk niet zo duur. In de Verenigde Staten legde je in 2007 een bedrag neer van 500 tot 600 dollar. Mocht de eerste iPhone voor ‘slechts’ tienduizend dollar verkocht worden, dan gaat die bijna zeventien keer over de kop. Dat is toch wel een prima investering, als je het ons vraagt.

En even voor funsies: stel dat iemand hier dertigduizend dollar voor neertelt (wat iemand helemaal zelf mag weten), wat had die persoon dan nog meer kunnen kopen? Vijftien Mac Studios, achttien Studio Displays, 22 nieuwe MacBook Air-modellen, 27 iPhone 14 Pro Max-smartphones… Moeten we doorgaan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Eerste iPhone toont aan hoe rijk je kunt worden met oude technologie
Sluiten