Jeroen Kraak
Jeroen Kraak iPhone 17 oktober 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Hoe Berichten er op je iPhone compleet anders uit gaat zien

De Berichten-app is al jarenlang hetzelfde op de iPhone en iPad. Logisch ook, want het werkt natuurlijk vrij goed. Toch lijkt er een flinke verandering te komen aan het uiterlijk. Eentje die je waarschijnlijk wel verrast.

Berichten heeft al heel lang hetzelfde uiterlijk. Sinds iOS 7 is dat niet meer aangepakt. Voor iOS 7 moeten we heel lang terug, het besturingssysteem dateert alweer van september 2013. Dat is dus negen jaar geleden.

Berichten anders op de iPhone

Met de iOS 17-update wordt alles anders, tenminste volgens Twitteraar Majkin Bu. Hij lekte eerder al iPhone en iPad mini-hoesjes voorafgaand aan de lancering. Volgens hem gaat het uiterlijk van Berichten flink op de schop. De berichtendienst krijgt dus een heel andere uitstraling op je iPhone.

Volgens Bu heeft het nieuwe uiterlijk van Berichten te maken met de lancering van de langverwachte release van de Apple AR/VR-headset. Bij de gadget is de communicatie een belangrijk onderdeel. Dat zou voor Apple de reden zijn om de app onder handen te nemen. iPhone-gebruikers gaan daarvan ook profiteren.

Meer veranderingen in de app

Het berichtenscherm krijgt een nieuw startscherm, maar daar blijft het niet bij. Ook qua functies kun je grote vernieuwingen verwachten. Zo komen er volgens de Bu ook chatrooms, worden videoclips ondersteund en komt er ook nog een rits aan nieuwe chatfuncties voor AR. Handig voor op je iPhone, dus.

Dat het uiterlijk van Berichten al jarenlang hetzelfde is, betekent niet dat Apple er niets aan doet. In tegendeel zelfs, Apple voegt continu nieuwigheden toe. Zo heeft het onder andere Business Chat, vastgemaakte gesprekken, gedeelde content en het ongedaan maken verzonden berichten toegevoegd.

Hoe je iMessage (voor een prijs) alsnog op Android en Windows gebruikt

Toch ligt de Berichten-app, met name dankzij Google, al lange tijd onder vuur. Dat bedrijf wil dat Apple de app openstelt voor RCS (Rich Communication Services). Dat is de standaard voor berichten op Android-toestellen. Dat heeft natuurlijk vooral voordelen voor Google. Zo hebben Android-gebruikers meer mogelijkheden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Hoe Berichten er op je iPhone compleet anders uit gaat zien
Sluiten