Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 10 oktober 2022 2reacties
Leestijd: 2 minuten

Oeps: Crashdetectie iPhone 14 doet het uitstekend in… achtbanen?

Met de introductie van Crashdetectie is de nieuwe iPhone 14 Pro (Max) dé redder in nood. Bij een pittig ongeluk worden namelijk direct de hulpdiensten ingeschakeld. Ideaal, al moet je er wel van op aan kunnen dat een ongeluk ook echt juist gedetecteerd wordt.

Of dat in de praktijk ook echt het geval is…

Crashdetectie iPhone 14 Pro gaat los in achtbanen

Door gebruik te maken van verschillende sensoren en gegevens bepaalt de iPhone 14 Pro of de gebruiker zich in een ongeluk bevindt. Klaarblijkelijk zijn dat dezelfde gegevens die het meet bij een wilde achtbaanrit. De afgelopen tijd hebben al verschillende gebruikers melding gemaakt van contact met de hulpdiensten, terwijl ze met het achterwerk op z’n kop in een iets te krap stoeltje zaten.

Het bericht komt aan het licht door een verhaal van Joanna Stern, één van de beste technologie-journalisten die onze planeet rijk is. In The Wall Street Journal laat ze weten contact te hebben gehad met een 911-center in de buurt van attractiepark King Island.

Vanuit verschillende achtbanen ontving het centrum al minstens zes telefoontjes.

“De eigenaar van deze iPhone bevond zich in een heftig auto-ongeluk”. Enige ding is: de eigenaar zat gewoon in een achtbaan. Zo is in de tweet te lezen.

Hoe gaat de functie in zijn werk?

Het klinkt misschien best wel grappig, maar voor de hulpdiensten is dit alles behalve leuk. Zodra je een melding krijgt dat iemand een heftig ongeluk heeft gehad, staat alles en iedereen paraat om te helpen. Om die persoon vervolgens gillend in een karretje te zien zitten is op dat moment niet iets waar je blij van wordt.

Ben je overigens benieuwd hoe Crashdetectie in zijn werk gaat? In het onderstaande artikel legt Jeroen het je helemaal uit. Hij vertelt je welke sensoren en meeteenheden er gebruikt worden en vertelt je precies hoe je het moet gebruiken in geval van nood.

Hoe Crashdetectie op de iPhone 14 in z’n werk gaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

ome-kor
ome-kor

Zou de crashdetectie ook afgaan als je gaat bungeejumpen of parachutespringen?

Night
Night

Wel als ik dat ga doen, vrees ik :stuck_out_tongue: Maar dan schrik ik me ook een ‘ongeluk’ als ik freefall ga…

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Oeps: Crashdetectie iPhone 14 doet het uitstekend in… achtbanen?
Sluiten