Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Inc. 13 oktober 2022 3reacties
Leestijd: 2 minuten

Waarom Apple niet elke werknemer dezelfde bedrijfsvoordelen aanbiedt

Apple kondigde deze week een sloot aan extra werknemersvoordelen aan. Dat zou goed nieuws moeten betekenen voor iedereen, maar niets is minder waar. Een kleine groep mensen kan namelijk naar de secundaire voorwaarden fluiten. En ja, het gaat dan om de mensen die zich bij de vakbond aansloten.

Wat houden de secundaire arbeidsvoorwaarden precies in? Werknemers krijgen onder meer financiële hulp als het gaat om educatieve lessen en gezondheidszorg. Maar als je in de winkel op de locatie Maryland werkt, dan heb je nog nergens recht op. Dat is de eerste winkel waarin werknemers zich verenigden in een vakbond.

Apple doet kinderachtig

Het zou vooralsnog niet mogelijk zijn dezelfde voordelen aan de vakbondsleden te geven, zo laat Apple weten. De werknemers van de Towson-winkel in Maryland moeten hiervoor los onderhandelen via “the collective bargaining arrangement that comes with a union”. We hebben de tekst bewust niet vertaald om de lading over te brengen.

Apple kritiek Appletoo
Apple Store (Afbeelding: AFP / Marco Bertorello)

Hoewel dat een kinderachtige houding is ten opzichte van je werknemers, staat Apple hierin niet alleen. Ook Starbucks behandelt medewerkers die onder een vakbond vallen anders dan werknemers die dat niet doen. Zo krijgen die niet-vakbondsleden bijvoorbeeld loonsverhoging en coaching voor het beheren van een studieschuld.

Wat lopen die mensen mis?

De medewerkers die zich aanmeldden bij een vakbond, lopen nu de volgende zaken mis:

  • Geld voor externe opleidingen (dit deed Apple al, maar nu betaalt het bedrijf vooruit)
  • Een volledig betaald programma volgen bij online leerplatform Coursera Inc.
  • Meer opties en financiële steun met betrekking tot gezondheidszorg (dit geldt alleen in sommige staten)

Uiteraard doet de iPhone-maker dit niet zomaar. Een andere winkel staat op het punt om een eigen vakbond te vormen. Met deze zet hoopt Apple dat te kunnen voorkomen, door mensen te laten zien hoe mooi het leven kan zijn zónder zo’n bond. Of dit een effectieve strategie blijkt, gaan we vanzelf meemaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Reacties: 3

Goderikus
Goderikus

De arrogantie ten top, die mss. wel hoort bij een van de meest zelfgenoegzame, kinderachtige en zeldzaam discriminerende bedrijven die er zijn.
Lid zijn van een vakbond is gewoon een recht. En als je daar dit soort maatregelen tegen neemt dan gedraag je je alsof je boven de wet staat.

Hercule
Hercule

Voor mij terecht. Je kiest ervoor of niet. Je onderhandelt in groep of individueel. Perfect legitiem.
Vakbonden gedragen zich meestal als een vijand van het bedrijf. Ik heb het te dikwijls gezien dat ze een bedrijf volledig te gronde richten.

rw076
rw076

Tsja, blijkbaar kan Apple makkelijk genoeg aan personeel komen.
En Tim is Steve niet.

Onder Steve hadden medewerkers van Apple het een stuk beter dan onder Tim.
Met de komst van de stores is er ook meer verschil gekomen in beloningen en voordelen voor medewerkers.
Misschien logisch, maar misschien ook niet.
Ja een accountmanager is niet hetzelfde als een verkoper en iemand die marketing heeft gestuurd is misschien een ander persoon dan iemand die een presentatie geeft.

Maar in het begin waren deze mensen qua extra’s bovenop het salaris allemaal gelijk.
En van een bedrijf wat zo ontzettend veel geld verdient als Apple (jaar op jaar) zou je mogen verwachten dat ze de koffie juffrouw net zoveel bieden als de hoofdontwerper op dat vlak.
Dat zij er dan een aandeeltje per maand voor kan kopen tegen het laagste tarief van dat kwartaal voor de bruto prijs en de hoofdontwerper 1000 maakt dan niet uit.

Reageer op artikel:
Waarom Apple niet elke werknemer dezelfde bedrijfsvoordelen aanbiedt
Sluiten