Mark Hofman
Mark Hofman Software 26 oktober 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Siri gaat Apple TV-gebruiker kunnen onderscheiden op basis van stem

Stemherkenning: Google Assistent doet het al, maar spraakassistent Siri kan het binnenkort ook. In de betaversie van tvOS 16.2 wordt duidelijk dat het de gebruiker kan identificeren op basis van zijn of haar stem. De Apple TV gaat next-level!

De functionaliteit die het allemaal mogelijk maakt: Recognize My Voice (Herken mijn stem?). Tijd om kennis te maken.

Apple TV bezorgt Siri machtige Google Assistent-functie

De eerste betaversie van tvOS 16.2 bezorgt goed nieuws. Naast een aantal probleemoplossingen en verbeteringen, krijgen ontwikkelaars ook toegang tot een machtige Siri-functie. Zoals gezegd is de slimme assistent van Apple binnenkort in staat de stem van de gebruiker te herkennen.

Middels Recognize My Voice is het mogelijk om het stemprofiel van Siri op je iPhone te delen met je Apple TV. Zo weet het apparaat precies wie er tegen praat en kan de slimme assistent gepersonaliseerde acties uitvoeren.

Het wisselen van profiel, zoeken van films of gerelateerde (veelgebruikte) applicaties wordt op deze manier dus een stukje makkelijker gemaakt. Een winst voor de gebruiker, als je het ons vraagt.

Google Assistent en Chromecast

De nieuwe Apple TV-functionaliteit is er eentje die inmiddels bewezen werkt. Zo maakt Siri’s tegenhanger, de Google Assistent, al tijden gebruik van persoonlijke assistentie. Het voorschotelen van een dagplanning, toevoegen van een notitie of gepersonaliseerde muziek afspelen werkt middels deze weg magistraal.

Hiermee komt Apple, op dit gebied, dan ook een stukje dichter bij Google. Iets dat het Amerikaanse bedrijf, als we recente geruchten mogen geloven, sowieso van plan is.

Apple TV 4K
(Afbeelding: Apple)

Na de onthulling van de nieuwe Apple TV 4K werd duidelijk dat het verlagen van de prijs een trend wordt. Zo is de verwachting dat Apple met de volgende generatie nog meer wil dalen in prijs.

Het resultaat: een keiharde concurrent voor de immens populaire Chromecast van Google. Ben je benieuwd naar het verhaal en de bron van de informatie? Je leest het in het onderstaande artikel:

‘Apple zoekt met volgende Apple TV concurrentie met Chromecast op’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Siri gaat Apple TV-gebruiker kunnen onderscheiden op basis van stem
Sluiten