Mark Hofman
Mark Hofman Snelle hap 3 oktober 2022 0reacties
Leestijd: 1 minuut

Apple beschouwt iPhone 6 vanaf nu als ‘Vintage’-product

Sinds afgelopen weekend heeft de iPhone 6 zich in een rijtje gevoegd met iconische producten. Apple beschouwt de populaire smartphone uit 2014 vanaf nu als Vintage.

Producten worden vintage op het moment dat Apple minimaal vijf jaar en niet meer dan zeven jaar geleden stopte met de distributie. Het Amerikaanse bedrijf levert doorgaans tot zeven jaar na lancering nog onderdelen en diensten, maar kan reparatie helaas niet meer garanderen. Dat heeft logischerwijs te maken met de onderdelen die nog beschikbaar zijn.

iPhone 6 vanaf nu een Vintage Apple-product

De iPhone 6 gaat nu dus officieel de geschiedenisboeken in. De smartphone verscheen op 19 september 2014 en was immens populair. Helaas was er rondom de telefoon ook een hoop negatieve aandacht, gezien het toestel makkelijk gebogen kon worden. De situatie kreeg de toepasselijke naam Bendgate.

Het was tevens ook het eerste iPhone-model waar ook een Plus-variant van verscheen. Deze verscheen eerder al in de Vintage-lijst. Een groot succes, want anno 2022 zijn de smartphones met grotere beeldschermen nog altijd gewild. Sterker nog: Apple liet dit jaar het mini-model van de iPhone 14 vallen en bracht de Plus op de markt.

iPhone 6 Plus smartphone
Vintage (Afbeelding: Apple)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple beschouwt iPhone 6 vanaf nu als ‘Vintage’-product
Sluiten