Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Hardware 7 oktober 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Apple komt met 27-inch Mini-LED-schermen, maar waarvoor zijn ze?

Er gaan al lange tijd geruchten over het gebruik van 27-inch Mini LED-schermen door Apple. Nu lijken die weer een stap dichterbij te zijn. Maar waarvoor gaan ze nu precies gebruikt worden?

Mini-LED is een woord dat regelmatig terugkomt in het nieuws over Apple. Het bedrijf is al een behoorlijke lange tijd bezig met de schermen. Zo zien we ze onder andere terug in verschillende modellen van de MacBook Pro en iPad Pro. Nu is de 27-inch versie volgens scherm-analist Ross Young weer uitgesteld, maar hij is nu wel wat duidelijker.

Apple en de Mini LED van 27 inch

Aan zijn Super Volgers op Twitter liet hij weten dat het 27-inch Mini LED opnieuw is vertraagd. De bedoeling is volgens hem nu dat Apple ‘m in het eerste kwartaal van 2023 wil uitbrengen. Dat zou dus ergens in januari of februari zijn.

iPad Pro
🍏 (Afbeelding: Roberto Nickson / Unsplash)

De grote vraag is natuurlijk waarvoor Apple Mini-LED wil gebruiken. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Met de grootte van 27-inch weten we sowieso dat het om een beeldscherm gaat. Maar welke precies?

Waarvoor wordt die gebruikt?

We kunnen verschillende opties voor Apple bedenken. Het meest voor de hand liggend zijn 27-inch Mini-LED-schermen voor de Apple Studio Display of de Pro Display XDR. Het zou zelfs een onderdeel kunnen zijn voor een nieuwe iMac Pro van 27-inch. Ook een compleet nieuw product is mogelijk, maar dat ligt niet in de lijn der verwachtingen.

Er gaan geruchten over een nieuw Apple-event in oktober, maar de datum is nog onbekend. De kans lijkt gezien de berichtgeving nihil dat we daar dus de Mini-LED van 27-inch in actie zien. Toch is het mogelijk dat het scherm wel voorbij komt, maar dan in ander formaat. De verwachting is dat er nieuwe MacBook Pro-modellen langskomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple komt met 27-inch Mini-LED-schermen, maar waarvoor zijn ze?
Sluiten