Mark Hofman
Mark Hofman Snelle hap 28 september 2022 0reacties
Leestijd: 1 minuut

Stage Manager toch beschikbaar voor oudere iPad Pro-modellen

De functionaliteit laat, net als iPadOS 16, voorlopig nog op zich wachten, maar Stage Manager komt eraan. Niet alleen voor de Apple Silicon-modellen van de iPad Pro, maar klaarblijkelijk ook oudere.

Dit wordt duidelijk door de nieuwe betaversie van iPadOS 16 waar Engadget over schrijft. Op het OMT-forum wijst Ome Kor ons op het artikel. Kor, je bent een koning!

iPadOS 16 introduceert Stage Manager oudere iPad Pro-modellen

Stage Manager is zonder twijfel de grootste toevoeging aan iPadOS 16. Helaas bleek eerder dat alleen consumenten met een M1 iPad Pro het kunnen gebruiken. In de meest recente betaversie blijkt echter dat dit niet meer het geval is.

De modellen uit 2018 (A12X-chip) en 2020 (A12Z-chip) krijgen de nieuwe functionaliteit ook. Voor de goede orde: het gaat om de 11-inch iPad Pro (derde-generatie of nieuwer) en de 12.9-inch iPad Pro (derde-generatie of nieuwer).

Stage Manager iPad
Stage Manager op de iPad (Afbeelding: Apple)

Het enige nadeel is overigens wel dat de functionaliteit op deze modellen minder goed werkt. Zo is Stage Manager alleen op het ingebouwde scherm van de iPad Pro in kwestie te gebruiken. Wil je de functie op een extern beeldscherm gebruiken, zal je toch echt een M1 iPad Pro moeten kopen.

Benieuwd waarom het zo lang duurt voordat iPadOS 16 verschijnt? In het onderstaande artikel leggen we het aan je uit.

iPadOS 16 laat langer op zich wachten: dit is waarom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Stage Manager toch beschikbaar voor oudere iPad Pro-modellen
Sluiten