Mark Hofman
Mark Hofman Snelle hap 26 september 2022 2reacties
Leestijd: 1 minuut

Oprah Winfrey zet punt achter samenwerking met Apple TV+

De samenwerking tussen Apple TV+ en Oprah Winfrey komt tot een einde. De streamingdienst bevestigt zojuist dat het meerjarige contract niet verlengd gaat worden.

Hiermee neemt Apple TV+ afscheid van één van de grootste sterren die al vanaf de lancering in 2019 bij de dienst betrokken is.

Oprah Winfrey en Apple TV+ scheiden wegen

In de afgelopen drie jaar ontwikkelde Winfrey verschillende content voor Apple TV+. Zo bracht ze onder andere¬†The Oprah Conversation¬†en¬†The Me You Can’t See¬†naar het platform. Al was het werk dat ze maakte niet exclusief.

Het veelbesproken interview met Prince Harry en Meghan Markle, nadat ze officieel het koningshuis van het Verenigd Koninkrijk verlieten, was onder andere ook te zien op CBS.

Oprah Winfrey’s laatste project is de documentaire¬†Sidney¬†die binnenkort te zien is op de dienst. Meer weten? Check dan het artikel hieronder:

De eerste beelden van de indrukwekkende docu over Sidney Poitier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Puck

Reacties: 2

Night
Night

Niet echt interessant als de reden waaróm Oprah met de samenwerking stopt, niet wordt vermeld. Dat is ook lastig, want Apple heeft het contract met Oprah niet verlengd maar geeft daar verder geen redenen voor op.

Het vermoeden is dat Apple teleurgesteld is in het aanbod dat ze maakte voor Apple TV+, terwijl projecten die ze voor andere media maakte, wél hoge kijkcijfers scoorden. Aan de andere kant heeft Apple wel profijt gehad van de deal met een celeberity als Oprah bij het totstandkomen van de betaalde streamingdienst.

Apple en Oprah blijven wel samenwerken, maar dan op project-basis.

Goderikus
Goderikus

Ik denk dan ook dat we hier niet veel aan gaan missen.
Het was een prima interviewster, maar ze heeft zelf eigenlijk opvallend weinig interessants te melden en is ongeveer 6 meter naast haar schoeen gaan lopen. Past wat dat betreft wel in de Apple-cultuur (waar :man_health_worker: Cook haar altijd zo graag op het podium trok om dan wat affiniteit te veinzen door haar aan te halen) maar had heeft dus geen enkele toekomst - wat ik eigenlijk vanaf het begin al dacht.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Oprah Winfrey zet punt achter samenwerking met Apple TV+
Sluiten