Mark Hofman
Mark Hofman macOS 21 september 2022 1reactie

macOS Ventura: achtste betaversie rolt uit voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu aan de slag gaan met de achtste betaversie van macOS Ventura. Dit is het nieuwe besturingssysteem voor de Mac die vanaf de herfst van 2022 beschikbaar zal zijn voor alle consumenten.

De nieuwe betaversie richt zich voornamelijk op de continuïteit-functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld een FaceTime-gesprek starten op je Mac, vervolgen op je iPhone en overzetten op je iPad.

Vijfde betaversie macOS Ventura uitgerold

macOS Ventura is het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. Tijdens WWDC 2022 werd het systeem aangekondigd en inmiddels zijn ontwikkelaars het systeem al volledig door aan het spitten. Drie weken geleden kregen zij de vzevende betaversie en deze week is het dus de beurt aan de achtste.

Consumenten met een Mac halen dit najaar veel voordeel uit het nieuwe besturingssysteem. Ventura beschikt bijvoorbeeld over Stage Manager: een nieuwe functionaliteit die de gebruiker nog meer op zijn werk laat focussen.

WWDC 2022 MacOS 13 Stage Manager
Maak kennis met Stage Manager (Afbeelding: Apple)

Dankzij macOS Ventura kunnen consumenten ook hun iPhone gebruiken als webcam. Zo is het mogelijk om niet alleen je gezicht, maar ook een topview van je bureau te filmen. Ideaal voor zakelijke gesprekken of het maken van video’s. De functie ondersteunt zaken als Center Stage en Studio Light.

WWDC 2022 MacOs
Gebruik je iPhone als webcam (Afbeelding: Apple)

Er zijn natuurlijk nog heel veel meer functionaliteiten waar macOS Ventura over beschikt. Ben je benieuwd welke verbeteringen en toevoegingen er dit najaar naar je Mac komen? Lees dan zeker even dit artikel.

Zo installeer je de nieuwe betaversie

Om de nieuwe betaversie te installeren ga je als ontwikkelaar op je Mac, iMac of MacBook naar Systeeminstellingen -> Software-update. Het systeem zal direct voor jou naar een nieuwe update zoeken. Beschik jij over het juiste profiel, dan zal de achtste betaversie snel opduiken.

Heb jij op dit moment nog niet het juiste profiel op je Mac staan? Zorg dan dat je via het Apple Developer Center het juiste profiel binnenhaalt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

hans-luyendijk
hans-luyendijk

Het installeren was aanvankelijk onmogelijk, omdat er steeds een foutmelding kwam
over een corrupt installatiebestand. Later meldde m’n iMac uit zichzelf met de vraag of ik wilde upgraden, toen ging het moeiteloos. Loopt nu goed, problemen met Safari lijken voorbij, voelt een stuk vloeiender allemaal! Go Ventura!

Reageer op artikel:
macOS Ventura: achtste betaversie rolt uit voor ontwikkelaars
Sluiten