Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 10 september 2022 4reacties
Leestijd: 2 minuten

Einde SIM-kaart dankzij iPhone 14, maar hoe zit dit in Nederland?

Tijdens het Far Out-evenement kondigde Apple deze week de nieuwe iPhone 14 aan. Kleine kans dat dit je ontgaan is, maar niet alle details zijn misschien blijven hangen. Wist je bijvoorbeeld dat het SIM-kaart-slot is verdwenen?

Wie een fysieke SIM-kaart heeft kan deze in de nieuwe iPhone 14-serie niet meer gebruiken. Althans, dat is wat Apple tijdens het evenement van afgelopen woensdag aankondigde. Maar moeten we ons in Nederland ook zorgen maken?

iPhone 14 zonder SIM-kaart

Hoewel we in Nederland doorgaans vrij snel meegaan in innovaties, liggen we op telecomgebied wel een beetje achter op andere landen. Zo duurde het bijvoorbeeld twee jaar voordat we een Cellular Apple Watch kregen en is het 5G-netwerk nog niets om over naar huis te schrijven. Iets dat te maken heeft met de beslissingen die telecombedrijven nemen.

Op het gebied van eSIM ligt Nederland ook achter op bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Het verdwijnen van de SIM-kaart-slot in de iPhone 14 is voor veel consumenten dus een probleem. Zou je denken.

iPhone 14 in het buitenland kopen? Hier is die het goedkoopst
De 14 met zijn grotere broer (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Net als bij de Cellular Apple Watch past Apple zich ook op het gebied van de iPhone 14 aan. Het Amerikaanse bedrijf haalt de fysieke SIM-kaart-slot weg, maar laat hem in Nederland in ieder geval nog zitten. Simpelweg, omdat de ‘nieuwe’ technologie in ons land nog niet zo ver is.

Overstappen naar een eSIM is dus niet nodig. Al kan het geen kwaad om jezelf eens in te lezen in hoeverre je huidige provider daar al mee bezig is en wat de mogelijkheden zijn.

Apple’s Far Out

Het Far Out-evenement is alweer even achter de rug. Hoewel we er lang naar uitgekeken hebben is het allemaal voorbij gevlogen deze week. De reis naar Cupertino was onvergetelijk en de aankondigingen waren tof. Zo introduceerde Apple met de iPhone 14 Pro een nieuwe oplossing voor de notch. Eentje die, zoals ik in het onderstaande artikel beschrijf, het spelletje echt weet te veranderen.

iPhone 14 Pro: hole-punch komt laat, maar wel op geniale wijze

Wil je rustig teruglezen wat er afgelopen week allemaal is gebeurd en wat Apple heeft laten zien? Dan is deze pagina ook zeker het checken waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

milez
milez

Ik begrijp wel dat dit een Nederlandse site is maar toch vraag ik me af hoe moeilijk het is om ook lezers uit België aan te spreken - ook al aangezien er in België nauwelijks een gelijkaardige site is te vinden. Het is daarom niet eens nodig altijd bijvoorbeeld “in Nederland en België” te schrijven, je kunt ook inclusiever zijn met formuleringen zoals “bij ons” of zelfs “in Europa”.

matador
matador

Nederlanders hebben een identiteit (oranje, kroketten in de muur, slap bier, meehossen op het plein op Jantje Smit en dat soort dingen, alles van thuis uit meenemen op vakantie, inclusief leverworst en karnemelk) en dat zorgt ervoor dat men altijd vanuit z’n eigen perspectief kijkt. Nederlandse website, Nederlandse artikelen, Nederlands perspectief. Klaar.

jorisjansen3
jorisjansen3

KPN, Vodafone en Tmobile bieden al esims aan…
(En in België Orange, Proximus, Mobile Vikings…)

baptistevod
baptistevod

Zonde dat het die richting uitgaat. Hiermee verliezen we op termijn de mogelijkheid om twee simkaarten op een toestel te gebruiken. Tenzij de iPhone 14 (of latere modellen) twee esims zouden toelaten…

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.