Mark Hofman
Mark Hofman Snelle hap 28 september 2022 0reacties
Leestijd: 1 minuut

iPhone 14 minder groot succes: ‘Apple draait productieplannen terug’

Het gaat minder goed met de verkoopcijfers van de iPhone 14 dan Apple had gehoopt. Het Amerikaanse bedrijf wilde eerder de productie omhoog schroeven, maar lijkt daar toch op terug te komen.

Dat is het nieuws dat Bloomberg naar aanleiding van bronnen brengt. Hiermee gaat het direct in op de verwachting die Ming-Chi Kuo een aantal dagen geleden met de wereld deelde.

Apple draait productieplannen terug

Ming-Chi Kuo liet een aantal dagen geleden weten dat Apple de productie van de iPhone 14 omhoog wil schroeven. Volgens de bronnen van, de doorgaans betrouwbare, analist kreeg Foxconn de opdracht om deze met 10 procent te verhogen. Bloomberg meldt vandaag dat Apple daar op terugkomt en de beslissing terugdraait. De reden: tegenvallende resultaten.

De productie die op dit moment plaatsvindt is doorgaans om de grote vraag tijdens de feestdagen aan te kunnen. Met de beslissing om deze van de iPhone 14 hetzelfde te laten, bewijst Apple dat het op dit moment minder stormloopt voor de nieuwe iPhone dan verwacht. De zes miljoen extra exemplaren die het wilde produceren verschijnen dus niet.

De reden achter de tegenvallende cijfers is overigens duidelijk: het instapmodel van de iPhone 14 is dit jaar niet aantrekkelijk genoeg. Collega Jeroen vertelt je er in onderstaand artikel alles over:

Waarom je beter een iPhone 13 Pro kunt kopen dan een iPhone 14

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone 14 minder groot succes: ‘Apple draait productieplannen terug’
Sluiten