Wesley Akkerman
Wesley Akkerman iPad 20 september 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Toekomstmuziek: hoe Apple’s Dynamic Island er op de iPad uit kan zien

Toen Apple de iPhone 14 Pro aankondigde, verraste het bedrijf vriend en vijand met een nieuwe vorm voor de meestal gehate notch: het Dynamic Island. Maar hoe zou dat eiland eruit zien op een iPad Pro? Een ontwerper, Parker Ortolani, deelt op Twitter enkele conceptafbeeldingen van dat idee.

Het idee achter het Dynamic Island op de iPad Pro is dat Apple kijkt naar wat de tablet te bieden heeft. Door gebruik te maken van slimme softwarefuncties en hardware-mogelijkheden, zou de slimme notch veel meer functionaliteit kunnen aanbieden. En de resultaten, die je checkt op Twitter, zien er vooralsnog goed uit.

iPhone 14 Pro-eiland naar iPad Pro

In de basis heeft het vernieuwende concept van de iPad Pro geen verrassingen. De randen zijn dun en in het midden van het scherm zit dus een inkeping met daarin de TrueDepth-camera. Net als op de iPhone 14 Pro kan dat Dynamic Island contextuele informatie aanbieden, waar je op elk moment toegang tot hebt.

Zo kan het dynamische eiland bijvoorbeeld verschillende knoppen aanbieden binnen Safari, zoals de vertaalknop. Ook kun je de huidige tab altijd bekijken, wat handig is voor multitasking. Daarnaast kunnen er naast de notch nog meer eilanden verschijnen (maar uiteraard alleen wanneer je de iPad horizontaal gebruikt).

Nieuwe functie van Apple

Uiteraard is het zo dat de bovenstaande afbeeldingen puur conceptueel zijn. Op moment van schrijven is niet bekend of Apple de vooralsnog exclusieve iPhone 14 Pro-functie naar de iPad Pro-lijn wil brengen. Maar als dat wél het geval is, dan is de kans aanwezig dat de iPhone-maker op deze manier te werk gaat.

Tot nu toe zijn heel veel mensen positief te spreken over het dynamische eiland op de nieuwe iPhones. De notch lijkt op deze manier daadwerkelijk iets functioneels toe te voegen. En de animaties binnen iOS lijken er bovendien heel goed op aan te sluiten. De kans is dus aanwezig dat Apple hier in de toekomst meer mee doet.

iPhone 14 Pro: hole-punch komt laat, maar wel op geniale wijze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Toekomstmuziek: hoe Apple’s Dynamic Island er op de iPad uit kan zien
Sluiten