Mark Hofman
Mark Hofman Snelle hap 22 september 2022 0reacties

iOS 16 weet het qua populariteit makkelijk te winnen van voorganger

Vorige week maandag was het zover: Apple rolde iOS 16 uit voor alle iPhone-gebruikers. Ongeveer anderhalve week later kan de som opgemaakt worden: het besturingssysteem is populairder dan zijn voorganger.

Het lijkt er sterk op dat de toevoegingen en verbeteringen rondom iOS 16 dusdanig aantrekkelijk zijn, dat consumenten de overstap een stuk sneller maken. Dat is het resultaat van een onderzoek van Mixpanel.

iOS 16 populairder dan iOS 15

Voorafgaand aan het Far Out-evenement werd iOS 16 al de grootste update in tijden genoemd. De praktijk laat zien dat dit, ondanks enige vertragingen, ook daadwerkelijk het geval is.

Slechts negen dagen na de release staat het besturingssysteem op 23,26 procent van de iPhone-modellen geïnstalleerd. Ter vergelijking: tien dagen na lancering stond iOS 15 op slechts 19,3 procent van de iPhone-modellen.

iOS 16 iPhone
Aangepast vergrendelscherm (Afbeelding: Apple)

Veel Android-gebruikers, die vroeger overstapten vanaf de iPhone, lijken ook door de iPhone 14 Pro weer steeds meer interesse te hebben in een terugkeer. Zo werd bijvoorbeeld duidelijk tijdens de meest recente aflevering van The Vergecast.

Apple werkt op dit moment achter de schermen aan de uitrol van iOS 16.1. Het systeem wordt op dit moment getest door ontwikkelaars en publieke testers. Benieuwd welke functionaliteiten met die update gepaard gaan? Je checkt het via het onderstaande artikel:

iOS 16.1: alle functionaliteiten en verbeteringen die naar je iPhone komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mixpanel

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
iOS 16 weet het qua populariteit makkelijk te winnen van voorganger
Sluiten