Mark Hofman
Mark Hofman Apple TV+ 29 september 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Terug naar de jaren 60: de magie achter ‘The Greatest Beer Run’

Aanstaande vrijdag dropt Apple TV+, misschien wel, zijn beste film van 2022. The Greatest Beer Run is een bizar waargebeurd verhaal over een Amerikaanse jongen die zijn vrienden opzoekt tijdens de Vietnamoorlog.

Om het verhaal zo echt mogelijk te laten lijken moest Apple terug naar de jaren 60. Een pittig klusje dat (met de nodige pijn en moeite) klaarblijkelijk gelukt is. Maar hoe kreeg het bedrijf dit voor elkaar?

Apple terug naar de jaren 60

Zestig jaar terug in de tijd gaan is niet iets dat je zomaar doet. Daar zijn de makers van The Greatest Beer Run, de film die vanaf vrijdag op Apple TV+ te zien is, wel achter gekomen. Op Twitter deelt het account van de streamingdienst een uniek kijkje achter de schermen. Via deze weg komen we er bijvoorbeeld achter dat Tim Galvin veel gesprekken voerde met Vietnamese consultants om de uitstraling zo authentiek mogelijk te maken.

Dat komt bijvoorbeeld ook terug in de kleding die gedragen wordt tijdens de film. Er werd niet alleen gigantisch veel onderzoek gedaan naar de kleding van de Amerikanen.

Saigon, waar het verhaal zich afspeelt, was in de jaren 60 bijvoorbeeld hét Parijs van Azië en dus de modehoofdstad van Vietnam. Hiervoor moest Apple in samenwerking met regisseur Peter Farrelly er voor zorgen dat de kleding die men droeg in die tijd perfect nagemaakt werd.

Hoofdrolspeler Zac Efron was vooral verbaasd over de bar in The Caravelle Hotel die niet van echt te onderscheiden was:

Het mag duidelijk zijn: het team achter The Greatest Beer Run heeft ongelofelijk veel onderzoek gedaan om de uitstraling en het gevoel van de jaren 60 perfect na te maken. Of dat ook echt gelukt is zien we aanstaande vrijdag.

The Greatest Beer Run

Vrijdag 30 september is namelijk de dag dat The Greatest Beer Run op Apple TV+ te zien is.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In dit avontuur volgen we John ‘Chickie’ Donuhue. In 1967 verlaat hij New York voor Vietnam om zijn jeugdvrienden op te sporen en ze een biertje te brengen. Zij vechten mee in de Vietnamoorlog. Daar komt hij midden in terecht en dat opent zijn ogen. Het was een iets minder goed idee dan hij in eerste instantie dacht.

Benieuwd welke films en series er binnenkort nog meer op Apple TV+ verschijnen? Jeroen zocht het uit en vertelt het je in onderstaand artikel:

Apple TV+: deze films en series komen naar de streamingdienst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Terug naar de jaren 60: de magie achter ‘The Greatest Beer Run’
Sluiten