Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 23 september 2022 4reacties
Leestijd: 2 minuten

Apple rolt iOS 16.0.2 uit: deze iPhone-problemen worden opgelost

Sinds de lancering van iOS 16 hebben verschillende consumenten te maken met een aantal problemen. Apple beloofde eerder al met een oplossing te komen voor de iPhone-problemen en rolt vandaag iOS 16.0.2 uit. Welke problemen lost het bedrijf hier precies mee op?

Naast het feit dat er bij het plakken van klembord-inhoud er een hardnekkige melding verschijnt, hebben mensen met een iPhone 14 Pro (Max) ook problemen met het camerasysteem. Is dat vanaf vandaag verleden tijd?

Apple fixt iPhone-problemen met iOS 16.0.2

Vanaf vandaag kunnen consumenten iOS 16.0.2 downloaden. De update is 357,6 MB groot en lost een aantal hardnekkige problemen op. Naast de bekende problemen rondom de iPhone 14 Pro en Pro Max, kampen ook oudere modellen met een paar onhandigheden. De volgende problemen worden, volgens Apple, aangepakt:

  • De camera kon trillen en onscherpe foto’s produceren bij het maken van foto’s met bepaalde apps van derden op de iPhone 14 Pro en Pro Max
  • Het scherm werd mogelijk volledig zwart tijdens de configuratie van het apparaat
  • Bij het kopiëren en plakken tussen apps werd mogelijk vaker dan verwacht een vraag om toestemming weergegeven
  • Na opnieuw opstarten was het mogelijk dat VoiceOver niet beschikbaar was
  • Er is een probleem verholpen waarbij invoer via aanraken niet werkte op bepaalde iPhone X-, XR- en 11-schermen nadat er onderhoud was gepleegd.

Voor meer informatie over de update check je de support-pagina van Apple zelf.

Een volgende update in de maak

Apple heeft achter de schermen niet alleen aan iOS 16.0.2 gewerkt. Het bedrijf brengt binnenkort ook iOS 16.1 uit voor ondersteunde iPhone-modellen. De bovenstaande probleemoplossingen zijn gefixt, dus deze hoef je niet meer bij de volgende update te verwachten. Wat je wel kunt verwachten is een uitrol van functionaliteiten die nog even op zich hebben laten wachten.

Benieuwd welke verbeteringen en functionaliteiten er met de update naar je iPhone komen? We vertellen het je in het onderstaande artikel:

iOS 16.1: alle functionaliteiten en verbeteringen die naar je iPhone komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

planeten-paultje
planeten-paultje

De dock en app verzamelingen icons van mijn iPhone hebben nu een witte achtergrond en daar lijkt niets aan te veranderen te zijn. Ook niet als je donkere modus instelt. Omdat het contrast met de app iconen nu heel marginaal is, is de interface vrijwel onbruikbaar geworden.

=====

Update: een shutdown/reboot loste het probleem op.

mrwhoopie
mrwhoopie

Dat ze maar snel met een update voor Watch OS9 komen want mijn Series7 is echt haast onbruikbaar geworden met maar een actieradius van 12 uren zelfs met hun fantastische “low power mode”

ome-kor
ome-kor

Ik krijg nog steeds bij het kopiëren en plakken tussen apps die stomme melding.

T5m1T
T5m1T

Ik heb nu het ‘probleem’ dat de wifi verbinding wordt verbroken zodra het scherm vergrendeld en weer hersteld als ik het scherm open.

Is dit een instelling?

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.