Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 14 september 2022 0reacties

De excentrieke iOS 16-versie die op je nieuwe iPhone 14 staat

Sinds deze week zijn consumenten in de mogelijkheid om iOS 16 te installeren. Door de software verschijnen er allerlei nieuwe functionaliteiten en verbeteringen op je huidige smartphone. Koop jij echter een Apple iPhone 14 en moet je nog even geduld hebben? Hou dan rekening met een bijzonder geval.

Apple verscheept de nieuwe toestellen namelijk met een excentrieke versie van iOS 16. Krijg jij deze week een iPhone 14, dan moet je de boel eerst nog even updaten voor je echt los kunt gaan.

iPhone 14 voorzien van aparte versie iOS 16

Na maanden van testen was het maandag eindelijk zover: de volledige uitrol van iOS 16. Apple stelde het besturingssysteem, een week nadat ontwikkelaars met de Release Candidate aan de slag konden, beschikbaar voor alle consumenten. Het bedrijf kreeg het echter niet voor elkaar om alle nieuwe iPhone 14 en 14 Pro-modellen ook te voorzien van de laatste software.

Volgens AppleSWUpdates, een vrij bekend account op Twitter, beschikken de toestellen nog niet over een final build. De smartphones uit de iPhone 14-serie krijgen dus een zogeheten Day One-update, waardoor de meest recente versie gelijk te gebruiken is.

Dat lijkt ook nodig te zijn, want volgens het bijschrift bij de update fixt iOS 16 een vervelend probleem. De verwerking van foto’s op de iPhone 14-modellen leek tot op heden niet helemaal in orde te zijn. Bij inzoomen werden details vervaagd op de achtergrond.

Naast de iPhone 14-modellen lijkt ook de Apple Watch Series 8 een Day One-update te krijgen.

Waarom Apple oudere versies verscheept

Je vraagt je misschien af waarom Apple apparaten verscheept met een oudere versie van iOS 16 of watchOS 9. Het antwoord is vrij simpel: verschepen kost tijd. Weken voordat jij je iPhone 14 of Apple Watch Series 8 thuisbezorgd krijgt, verlaten de verschillende modellen al de fabrieken. Gezien de Release Candidate (de laatste betaversie voor de lancering) vorige week pas verscheen, had Apple simpelweg geen tijd meer.

Het geeft in principe helemaal niets, maar het is wel iets dat niet al te vaak voor lijkt te komen. Zodra jij je iPhone 14 in huis hebt ga je naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update en installeer je de meest recente software.

Benieuwd hoe je de update doorvoert voor de Apple Watch Series 8? Check dan het onderstaande artikel!

watchOS 9 nu te installeren op je Apple Watch: zo doe je het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
De excentrieke iOS 16-versie die op je nieuwe iPhone 14 staat
Sluiten