Mark Hofman
Mark Hofman iOS 18 augustus 2022 6reacties
Leestijd: 2 minuten

Apple rolt iOS 15.6.1 uit voor je iPhone: wat doet de update precies?

Terwijl we met smart zitten te wachten op de iPhone 14 en de komst van iOS 16, rolt Apple een nieuwe update uit voor bestaande smartphones. Deze is sinds afgelopen nacht beschikbaar.

Het gaat om iOS 15.6.1, maar de grote vraag is natuurlijk wat de update precies doet. We leggen het je uit in dit artikel.

iOS 15.6.1 nu beschikbaar

Ontwikkelaars en publieke testers zijn volop bezig met het ontdekken van iOS 16. Het nieuwe besturingssysteem voor je iPhone moet in de herfst van dit jaar verschijnen. Toekomstmuziek, dus. Zo maakt Apple duidelijk door een nieuwe versie van de huidige software uit te rollen.

Sinds vannacht is iOS 15.6.1 te installeren op je iPhone. Het gaat om een kleine update van 282,5 MB die geen nieuwe functionaliteiten toevoegt. Het is overigens wel belangrijk dat je de nieuwe softwareversie installeert, want er zitten een aantal belangrijke probleemoplossingen in.

iPhone, iOS 15.6.1
Staat klaar! (Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

Welke problemen er precies opgelost worden is niet duidelijk, maar Apple raadt consumenten ten strengste aan er gebruik van te maken. Wat dat betreft is het misschien handig om dit, voor je eigen veiligheid, maar te doen.

Naast de update voor iOS heeft Apple ook dezelfde update uitgebracht voor macOS Monterey. Het gaat om versie 12.5.1. en maakt je apparaten ook een stuk veiliger. Ook deze update is dus sterk aan te raden.

Zo installeer je een update op je iPhone

Het is voor consument direct mogelijk om de update te installeren. Weet je niet hoe je dat precies moet doen? Geen zorgen! Volg de onderstaande stappen op je iPhone en je bent in no-time voorzien.

  • Ga op je iPhone naarĀ Instellingen
  • Selecteer de optieĀ AlgemeenĀ 
  • Kies vervolgens voorĀ Software-updateĀ 

Je iPhone zal direct op zoek gaan naar de meest recente versie voor het besturingssysteem. Druk vervolgens opĀ Download en installeerĀ om deze direct binnen te halen.

iOS 16 komt naar je iPhone

We zeiden het eerder al even: iOS 16 komt naar je iPhone toe. Tijdens WWDC 2022 kondigde Apple het nieuwe besturingssysteem al aan en tijdens de onthulling van de iPhone 14 krijgen we dan ook eindelijk te horen wanneer hij beschikbaar wordt.

Iets om naar uit te kijken, want het nieuw systeem gaat consumenten een hoop handige functionaliteiten bieden. Sterker nog: het wordt gezien als de grootste iPhone-update sinds jaren. Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten? Lees dan zeker even het onderstaande artikel of check deze pagina op de website!Ā 

Vijf heerlijke iOS 16-functionaliteiten die je iPhone nog beter maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 6

ome-kor
ome-kor

Volgens de Mac Observer worden er ook twee Zero-Day kwetsbaarheden gerepareerd, dus het is wel belangrijk om het te installeren.

Hetzelfde geldt voor de macOS, tvOS en watchOS, ook hier nieuwe updates. macOS Monterey 12.5.1, tvOS 15.6 en watchOS 8.7.1

Night
Night

Dat niet alleen, beide exploits zijn al ā€˜in het wildā€™ actief uitgebuit. Het is dus echt een MUST-DO update.

ome-kor
ome-kor

Inderdaad. Die watchOS update is alleen voor de ļ£æ Watch Series 3, niet voor de andere modellen.

Night
Night

Klopt, maar die is dan ook om een ander probleem het hoofd te bieden. Maar ook macOS Big Sur en Catalina - de laatste twee voorgaande versies van macOS die nog beveiligingsupdates krijgen - hebben (nog) geen update/patch, of hebben deze niet nodig. Dat is nog even onduidelijk.

Night
Night

Ik zag dat er vandaag ook een update voor Safari (macOS Catalina) is uitgekomen. Ongetwijfeld hangt die samen met die Zero-day bugs. Of die er ook voor Big Sur is weet ik niet.

ome-kor
ome-kor

Ja, die Safari update is ook voor Big Sur.
https://support.apple.com/nl-nl/HT213414

Reageer op artikel:
Apple rolt iOS 15.6.1 uit voor je iPhone: wat doet de update precies?
Sluiten