Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 15 augustus 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Meer advertenties op je iPhone: zo wil Apple het voor elkaar krijgen

Er zijn voor bedrijven altijd manieren om nog meer geld te verdienen. De één doet het door producten duurder te maken, de ander door meer met advertenties te werken. Apple kiest naar verluidt voor beiden en brengt meer reclame naar je duurdere iPhone 14 Pro. En alle andere iPhone-modellen, overigens.

Zo erg als bij Android wordt het niet, maar Apple gaat de iPhone wel voorzien van meer advertenties. Dat is in ieder geval wat Bloomberg-journalist Mark Gurman verwacht. In zijn Power On-nieuwsbrief bespreekt hij de plannen van het Amerikaanse bedrijf.

Meer advertenties op je iPhone

De iPhone 14 Pro en Pro Max lijken duurder te worden, maar daar laat Apple het waarschijnlijk niet bij zitten. Gebruikers van applicaties zoals Maps en Podcasts kunnen binnenkort namelijk meer advertenties verwachten. Dit terwijl dergelijke applicaties het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de App Store, tot dusver probeerden te vermijden.

Volgens Mark Gurman heeft Apple het doel om zijn advertentie-inkomsten van 4 miljard dollar flink te laten groeien. Door meer advertenties te gebruiken kan de omzet in de dubbele cijfers lopen. Naast Maps en Podcasts verwacht Gurman dat consumenten ook meer advertenties te zien zullen krijgen in Apple TV+.

De streamingdienst van Apple is een betaalde dienst waar consumenten, nog minder dan bij andere applicaties, echt niet op reclame zitten te wachten. Het zal de streamingdienst, die qua abonnee-aantallen al aardig wat moeite heeft, niet ten goede komen. Mits een abonnement goedkoper gemaakt wordt, natuurlijk.

App Store Apple
Meer advertenties (Afbeelding: 9to5Mac)

Apple is er gek genoeg voor

Een gerucht is een gerucht, dus neem het bericht vooral met een Korreltje Zout. Al is het wel aannemelijk dat Apple dergelijke wijziging door kan voeren. In juli werd bijvoorbeeld al bekendgemaakt door het bedrijf dat de App Store op meer advertenties kon rekenen. Zo kunnen ontwikkelaars op meer plekken hun apps, tegen betaling, promoten.

Hoe Apple met advertenties nog meer geld aan de App Store wil verdienen

Wat voor advertenties er binnen de overige applicaties gebruikt worden is op dit moment nog niet bekend. Maar enthousiast zijn we niet. Wat zou jij er van vinden als je iPhone of iPad voorzien wordt van meer reclame? Snap je de zet of is het naar jouw idee klinkklare onzin?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Meer advertenties op je iPhone: zo wil Apple het voor elkaar krijgen
Sluiten