Jeroen Kraak
Jeroen Kraak iPhone 19 augustus 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

De echte reden waarom Apple de iPhone 14 eerder aankondigt

De iPhone 14 wordt naar verwachting eerder aangekondigd dan normaal. Volgens analist Ming-Chi Kuo heeft Apple daar een goede reden voor. Naar alle waarschijnlijkheid krijg je daarom ook het toestel eerder in je handen.

We zijn allemaal razend benieuwd hoe de iPhone 14 er precies uit gaat zien. Natuurlijk denken we al het een en ander te weten, maar het wordt pas zekerheid tijdens de lancering. Dan gaan Tim Cook en zijn collega’s alles vertellen over het nieuwe vlaggenschip van Apple. Dat doen ze overigens eerder dan normaal.

Wachten op de iPhone 14

De iPhone 14 wordt naar alle waarschijnlijkheid op 7 september gepresenteerd. Dat meldt de betrouwbare Bloomberg-journalist Mark Gurman. Hij liet vorige week al weten dat de opnames van de presentatie eerder dan normaal achter de rug waren. En daar heeft het bedrijf dus een goede reden voor.

Het is bijzonder dat Apple de iPhone 14-presentatie op woensdag 7 september houdt. Normaal presenteert Apple haar vlaggenschip op de tweede dinsdag van september. Het zou dus eigenlijk voor de hand liggen als het bedrijf het toestel presenteert op 13 september. Toch is dit niet het geval.

Volgens Ming-Chi Kuo doet Apple dat niet zomaar. Hij verwacht dat de iPhone 14 eerder verscheept wordt. De reden hiervoor is terug te vinden tijdens een call met investeerders. Volgens de analist heeft Apple hen een positief derde kwartaal in het vooruitzicht gesteld.

Verrassend

Een mogelijke reden ligt volgens Kuo niet bij de leveranciers. Hij denkt dat de wereldwijde recessie mogelijk een achterliggende oorzaak is. De markt is daarom onvoorspelbaarder en door eerder de telefoon aan te bieden vermindert het bedrijf het risico dat mensen die geïnteresseerd zijn de telefoon niet zo snel links laten liggen.

Toch is de eerdere komst van de iPhone 14 opmerkelijk te noemen. Eerder kwam er juist naar buiten dat Apple te maken had met leveringsproblemen voor de onderdelen van het toestel. Bovendien loert er gevaar uit China. Niet alleen sluiten daar nog steeds fabrieken wegens corona, maar vreest Apple mogelijke ook maatregelen van de Chinese overheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
De echte reden waarom Apple de iPhone 14 eerder aankondigt
Sluiten