Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 11 augustus 2022 2reacties
Leestijd: 2 minuten

Oef: de iPhone 14 Pro lijkt er niet goedkoper op te worden

Waar we vorige week het bericht kregen dat de nieuwe iPhone 14 net zo duur zal zijn als de iPhone 13, is er vandaag slecht nieuws over de Pro-modellen. Het gerucht gaat dat de smartphone, die volgende maand aangekondigd wordt, er niet goedkoper op wordt.

De informatie is afkomstig van Ming-Chi Kuo, die zijn bevindingen op Twitter deelt. Volgens de bekende en vooral betrouwbare analist gaan consumenten vanaf dit jaar meer betalen.

iPhone 14 Pro duurder dan zijn voorganger

Smartphones zijn in de loop der jaren steeds duurder geworden. In 2017 werd de magische grens van €1000 overschreden en sindsdien lijkt er geen eind aan te komen. De huidige iPhone 13 Pro tik je bijvoorbeeld op de kop voor €1159. En dan heb je dus niet eens de meest uitgebreide versie. Ga je liever met de Pro Max aan de slag, dan ben je €1259 kwijt.

Volgens Ming-Chi Kuo gaan die prijzen dit jaar nog omhoog. De analist laat op Twitter weten dat hij een ASP (Average Selling Price) stijging van rond de 15% verwacht. Hoeveel de smartphones precies gaan kosten maakt hij niet bekend.

Het is zakelijk gezien een slimme zet. Volgens Kuo is de prijsstijging namelijk het gevolg van een hogere verwachting. Apple denkt dat de Pro-modellen dit jaar, vooral door het uitblijven van de A16 Bionic-chip in de standaardmodellen, aanzienlijk meer in trek zullen zijn. Uit het perspectief van de consument gezien… meh. Het is niet alsof je de smartphones al bij een pakje cornflakes kreeg.

Standaard-modellen blijven hetzelfde

Precies om de eerder genoemde reden zal de iPhone 14 een herkenbaar prijskaartje krijgen. Op dit moment is het instapmodel van de iPhone 13 voor €909 te krijgen en die prijs zal ook bij de serie van dit jaar hetzelfde blijven. Dat is in principe niet heel gek, want vooralsnog lijken grote wijziging in vergelijking met het huidige model uit te blijven.

Dat is overigens niet erg, want het huidige instapmodel is een uitstekend toestel. Het grote gat met de Pro-modellen is wat dat betreft ook alles behalve een schande. Weten waarom? Lees dan zeker even het onderstaande artikel!

Gat iPhone 14 en 14 Pro groter, maar wat maakt dat eigenlijk uit?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

diMay
diMay

Je betaalt x € of $ voor een ‘iPhone’

‘Phone’ neemt de meeste karakters in beslag.
Maar ‘Phonen’ is ongeveer het minste dat ik er mee doe.
Wel fotografeer ik, raadpleeg ik kaarten, doe ik ademhalingsoefeningen.
Consulteer ik mijn rekeningen en beleggingen.
Dood ik de tijd met …

En dat allemaal voor amper x € of $ …

Goderikus
Goderikus

Fijn, dat geldt ook voor een paar miljoen andere mensen
wat wil je nou eigenlijk zeggen ?

Reageer op artikel:
Oef: de iPhone 14 Pro lijkt er niet goedkoper op te worden
Sluiten