Jeroen Kraak
Jeroen Kraak iPhone 30 augustus 2022 0reacties

Op dit gebied wint de iPhone 14 Pro camera het van de iPhone 13 Pro

Het is bijna zover, volgende week woensdag weten we eindelijk hoe de iPhone 14 Pro eruitziet. Gelukkig sijpelt er nu al wat nieuws door dus hebben we al een idee wat we precies kunnen verwachten. Zo ook met betrekking tot de camera.

Als je een Pro of Pro Max koopt, dan is een van de belangrijkste redenen natuurlijk de camera. Dat is een van de grootste verbeteringen tussen het standaard- en Pro-model. De grote vraag is natuurlijk hoeveel beter de camera is. Een iemand die daarop het antwoord heeft is de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hij vertelt op Twitter precies wat hij erover weet.

De camera van de iPhone 14 Pro

Als we zijn voorspellingen moeten geloven komt er een grote upgrade aan voor de camera van de iPhone 14 Pro ten opzichte van de editie een jaar geleden. Een van de grootste is te zien bij de ultragroothoeklens. Deze gaat van 1.0 micrometerpixel naar een 1.4 micrometerpixel. Dit moet er vooral voor zorgen dat foto’s in het donker nog beter worden. De pixel kan hierdoor namelijk meer licht opvangen.

Maar er is meer waar Apple aan gesleuteld heeft voor de foto’s op de iPhone 14 Pro. Zo komen er ook betere versies van de CMOS-beeldcensor, de Voice Coil Motor (voor een verbeterde autofocus) en de compact camera module.

Eerdere geruchten

Eerder gingen er al geruchten rond over een 48 megapixelcamera voor de 14 Pro. Deze camera maakt naar alle waarschijnlijkheid gebruik van pixelbinning om de kleurprestaties bij weinig licht te verbeteren. Dat betekent dus dat er minder megapixels worden gebruikt bij weinig licht en meer bij fel licht. Hierdoor moet de kwaliteit van de foto’s in het donker beter worden. Meer megapixels zegt dus zeker niet alles over de kwaliteit van een foto.

Volgens de analist gaat Apple flink shoppen voor de onderdelen van de iPhone 14 Pro. Deze zullen bij Sony, Monebea, Largan en LG Innotek vandaan komen. Hoe het precies wordt, zien we op 7 september. Dan vindt het Apple-evenement plaats.

Waarom je volgende maand het beste voor de iPhone 14 Pro Max kunt gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Op dit gebied wint de iPhone 14 Pro camera het van de iPhone 13 Pro
Sluiten