Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 4 augustus 2022 0reacties
Leestijd: 4 minuten

Moet je de iPhone 13 kopen of kan je beter wachten op de iPhone 14?

De iPhone 13 is op dit moment nog de meest recente smartphone die Apple op de markt heeft gebracht. Toch houden consumenten nu al rekening met het feit dat de iPhone 14 er aan zit te komen. Maar waar doe je goed aan?

Ik begrijp het volledig als je op dit moment twijfelt tussen de iPhone 13 en de aankomende iPhone 14. Je betaalt namelijk de volle prijs voor een smartphone die over ongeveer een maand niet meer het nieuwste is. Daarom probeer ik je in dit artikel te helpen.

Kiezen voor de iPhone 13

Er zijn een aantal scenario’s waarin het een goed idee zou zijn om de iPhone 13 aan te schaffen. Het eerste scenario is dat jij op dit moment echt een nieuwe smartphone nodig hebt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je huidige iPhone, of Android-smartphone, aan zijn einde is. Of dat je simpelweg niet meer kunt wachten. Wat dat betreft is het slim om het huidige topmodel aan te schaffen.

Ben je overigens minder geïnteresseerd in het nieuwste van het nieuwste en wil je simpelweg een goede telefoon hebben, ook dan zal de iPhone 13 de perfecte keuze zijn. Eigenlijk is dit wel een goede tip voor iedereen die überhaupt twijfelt. Smartphones zijn in de afgelopen jaren steeds beter en beter geworden. Ze zijn inmiddels zo snel geworden, dat het verschil met het vorige model niet eens meer met het oog waar te nemen is. Ga dus zeker even na of je de nieuwste upgrades ook echt daadwerkelijk nodig hebt. De kans dat je de komende jaren gebakken zit met de iPhone 13 is 100%.

Het laatste scenario is er eentje dat vooral met de portemonnee te maken heeft. Het lijkt er op dit moment op dat de iPhone 14 niet veel duurder wordt dan het huidige model. Toch is de zekerheid er niet en is de kans groot dat je met de iPhone 13 een goede deal te pakken krijgt. Apple staat nu niet echt bekend om het smijten met korting, maar bepaalde webshops en resellers kunnen er nog wel eens mee stunten. De iPhone 14 zal nog niet zo snel van korting worden voorzien, de iPhone 13 zal de komende maanden alleen maar goedkoper worden. Hou daar dus rekening mee.

iPhone 13 Pro
Pro op een doosje met thee (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Wachten op de iPhone 14

Er zijn ook een aantal goede redenen om te wachten op de iPhone 14. Al helemaal wanneer je huidige iPhone eigenlijk nog goed genoeg is. Ieder jaar komt Apple met nieuwe functionaliteiten en verbeteringen voor zijn smartphones. Het ene jaar zijn ze iets groter dan het andere, maar ga er maar vanuit dat er verbetering zit in dit nieuwe model. Als jij nog even kunt wachten en het liefst het beste van het beste wil hebben, dan is de iPhone 14 zeker een aanrader.

Wat er precies beter is aan de iPhone 14 ten opzichte van de iPhone 13 is officieel gezien nog niet duidelijk. Wel zijn er op dit moment al een aantal zaken die besproken worden in de wandelgangen. Om erachter te komen welke zaken dat precies zijn, verwijzen we je met liefde naar deze pagina.

De toevoegingen en verbeteringen brengen overigens nog een voordeel met zich mee. Besluit je om hierdoor nog even te wachten met je aankoop, dan heb je daar in de toekomst ook veel baat bij. De iPhone 14 zal langer meegaan dan de iPhone 13. Het is onwaarschijnlijk dat dit een wereld van verschil gaat zijn, maar als je kunt wachten is er geen reden om het niet te doen. Software-updates zullen langer op je smartphone ondersteund worden en dat is de investering, en het geduld, zeker waard.

iPhone 14 Pro Max
Een prototype (Afbeelding: Unbox Therapy)

iPhone 13 of iPhone 14?

Er valt voor zowel de iPhone 13 als voor de iPhone 14 iets te zeggen. Het is dan ook lastig om een advies te geven waar iedere consument wat aan heeft. Al denk ik dat het wel duidelijk is dat geduld een schone zaak is in deze. Als er geen haast is bij je aankoop, dan kun je wat mij betreft net zo goed nog even wachten op het nieuwste model. Het is dan misschien niet de allerbeste deal, maar je zit voor de komende jaren gebakken.

iPhone SE (2022) Review: slim of misschien iets te makkelijk?

Heb je haast bij je aankoop of boeien de kleine aanpassingen je niet zo veel? Dan gaat ook de iPhone 13 je op geen enkele wijze teleurstellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Moet je de iPhone 13 kopen of kan je beter wachten op de iPhone 14?
Sluiten