Mark Hofman
Mark Hofman iPadOS 24 augustus 2022 2reacties
Leestijd: 2 minuten

iPadOS 16 laat langer op zich wachten: dit is waarom

Het leek er een tijdje geleden al op dat Apple voornemens was de lancering van iPadOS 16 uit te stellen. Hierdoor konden we al rekening houden met het feit dat het besturingssysteem niet tegelijkertijd met iOS 16 zou verschijnen. Vandaag wordt duidelijk dat dit ook daadwerkelijk het geval is.

Begin deze maand schreef Bloomberg dat Apple het besturingssysteem niet in september op de markt brengt. Althans, niet tegelijk met iOS 16. Destijds werd al rekening gehouden met een vertraging van een maand en nu komt het Amerikaanse bedrijf met de bevestiging. Dat doet het door een statement te geven tegenover TechCrunch.

iPadOS 16 verschijnt later

De grote vraag is natuurlijk: wat is er precies aan de hand? Hoewel Bloomberg eerder al duidelijk maakte dat Stage Manager de grote boosdoener zou zijn, verkoopt Apple het zelf iets anders. In het statement dat het bedrijf naar buiten brengt is het volgende te lezen:

“Dit is voornamelijk een groot jaar voor iPadOS. Grote functionaliteiten komen naar het eigen platform voor de iPad en daardoor hebben we de flexibiliteit om iPadOS zijn eigen planning te geven. Na de lancering van iOS 16 verschijnt iPadOS, als versie 16.1, in de herfst van dit jaar.

Stage Manager iPad
Stage Manager op de iPad (Afbeelding: Apple)

Wat mogelijk ook meespeelt is het idee dat Apple eerst het werk aan iOS 16 wil afronden en daar dus extra middelen voor inzet. Die middelen kunnen dan niet gebruikt worden voor iPadOS 16, waardoor die dus even naar de achtergrond verdwijnt.

Best wat gedoe om Stage Manager

Het ziet er inmiddels wel naar uit dat er best wel wat gedoe is omtrent Stage Manager. Gezien de functionaliteit alleen beschikbaar is voor de M1 iPad-modellen van Apple, kon het eerder al op wat controverse rekenen. Dat betekent dat elke andere iPad zonder die processor dus achter het net vist.

 

Ondank het feit dat iPadOS als even bestaat, koppelde Apple het qua lancering altijd aan iOS. Met de introductie van dit jaar brengt het bedrijf daar voor het eerst verandering in en wijkt het Amerikaanse bedrijf dus af van zijn bekende strategie.

Update [24-08]: artikel gewijzigd na de bevestiging van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Reacties: 2

Goderikus
Goderikus

Als ze Stage manager een succes willen maken, dan moet het gewoon op alle iPads beschikbaar komen en ook uniform over de hele range gaan werken
En niet alleen als een soort commerciële bonus voor alleen de duurste modellen.
Dat is achterbakse marketing puur en alleen om overprijsde modellen nog aantrekkelijk te maken

diMay
diMay

Ja ?

En als Stage Manager technisch gezien alleen
haalbaar is met een bepaald type processor ?

Of wil je dat alle iPhone 4’s ook 5G kunnen capteren ?

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.