Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 12 juli 2022 0reacties
Leestijd: 2 minuten

YouTube wordt stuk fijner voor iPhone dankzij meest gewilde functie

YouTube maakt bekend dat het bedrijf vanaf nu een veelgevraagde functie uitrolt naar veel meer gebruikers dan voorheen het geval was. De uitrol gaat in fases, dus het kan even duren voordat je aan de beurt bent. Zorg er in elk geval voor dat je iOS 15 op je iPhone of iPadOS 15 op je iPad hebt staan, anders krijg je niets te zien.

We hebben het hier over de picture-in-picture-modus. Daarmee kijk je dus naar een video op YouTube, terwijl je ondertussen wat anders doet op je smartphone op tablet. Dit onderdeel is al jaren lang en breed aanwezig op Android, maar iOS-gebruikers hebben er een vervelende geschiedenis mee, tot nu toe…

Picture-in-picture in YouTube-app

Wanneer je als iOS-gebruiker de picture-in-picture-modus voor YouTube wilde gebruiken, dan had je daar een Premium-abonnement voor nodig. Maar, zo beloofde Google, het onderdeel zou later ook naar niet-betalende gebruikers komen. Die belofte maakte de zoekmachinegigant in juni 2021; we zijn nu een jaar verder.

Een paar maanden later, in augustus, konden Premium-gebruikers pas met de optie aan de slag, als een soort tester. Sinds april 2022 is het voor testers niet meer mogelijk zich aan te melden voor het programma, waardoor er wederom verwarring op de horizon stond. Maar, zo beloofde Google, meer details volgen snel.

Een rommelige uitrol

Google beschrijft in een onlangs gepubliceerde blog dat het zich realiseert hoe rommelig deze uitrol gaat. Het bedrijf erkent dat de picture-in-picture-modus “één van de meest gewilde functies is”, maar ook dat sommige gebruikers er nog even op moeten wachten. Hoe lang precies, dat is dan weer niet bekend.

Hoe weet je nu wanneer je wél toegang hebt tot de picture-in-picture-modus? Daarvoor open je de YouTube-app en speel je een video af. Ga vervolgens naar je thuisscherm en open een andere app. Wanneer de modus actief is, dan verschijnt de video automatisch in een klein venster in beeld. En anders vind je onder de algemene instellingen een schuifregelaar voor de optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.