Mark Hofman
Mark Hofman Digital 1 juli 2022 0reacties
Leestijd: 4 minuten

WhatsApp: 5 handige trucjes waar je het bestaan (nog) niet vanaf wist

WhatsApp behoort al jaren tot een van de populairste applicaties van zowel Android als iOS-gebruikers. Niet heel gek, want het is voor miljarden mensen dé manier om in contact te blijven met je dierbaren. Maar weten we zeker dat we de app al door en door kennen?

Ondanks het feit dat er ongelofelijk veel mensen zijn die WhatsApp gebruiken, zijn er ook ongelofelijk veel mensen voor wie de applicatie nog geheimen heeft. Dat is mooi, want zo valt er na al die jaren nog eens iets nieuws te ontdekken. Al moet je natuurlijk wel weten waar je het zoeken moet.

WhatsApp: 5 handige trucjes

Gelukkig hebben wij het voorwerk al gedaan. In dit artikel vind je vijf heerlijke trucjes waarmee je nog meer uit WhatsApp kunt halen. De één misschien iets nuttiger dan de ander, maar allemaal zonder twijfel behulpzaam voor iemand!

#1 Mag het iets stiller?

Het is met WhatsApp mogelijk om te bellen met je vrienden en familieleden. Het voordeel hiervan is dat dit via het internet gaat, waardoor dit gesprek niet van je belminuten afgaat. Maar het kan in sommige situaties wel vervelend zijn dat je altijd te bereiken bent. Al helemaal wanneer er mensen zijn die de functionaliteit uitkleden.

Als jij dus liever niet via WhatsApp door een bepaald persoon gebeld wordt, dan heb je de mogelijkheid om de boel uit te schakelen. Ga hiervoor simpelweg naar een gesprek met de desbetreffende persoon, klik op de naam en selecteer de optie Meldingen dempen. Je kunt vervolgens kiezen uit 8 uur, 1 week of altijd. Selecteer vervolgens de optie Meldingen weergeven zodat alleen oproepen tegengehouden worden.

WhatsApp iPhone iOS
📱 (Afbeelding: Unsplash)

#2 Twee WhatsApp, één iPhone

Het is mogelijk om één smartphone te gebruiken met twee nummers en dus ook twee verschillende WhatsApp-accounts. Dat is handig, al moet je wel echt even weten hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Het is namelijk geen officiële functionaliteit van WhatsApp.

Om twee verschillende accounts te hanteren op je iPhone heb je een app nodig genaamd Parallel Spaces. Hiermee is het mogelijk om twee persoonlijke WhatsApp-accounts te gebruiken. Wil je het op zakelijk vlak doen, dan kun je ook via de WhatsApp Business-app doen. Beide applicaties leggen zelf, na installatie, uitstekend stap voor stap uit wat je moet doen. Maar je weet in ieder geval dat het mogelijk is én waar je het zoeken moet.

#3 Achter iedereens rug om lullen

Soms zit je in een groepsgesprek waarin een vriend of vriendin iets grappigs, of juist iets verkeerds zegt. Je kan er natuurlijk voor kiezen om in die groep op de persoon te reageren, maar je kunt het ook persoonlijk houden. Of gewoon lekker achter iedereens rug om lullen. Want dat is soms ook gewoon leuk.

Je kan in een groepsgesprek in WhatsApp iemands bericht ingedrukt houden. Druk vervolgens op de drie puntjes als je Android gebruikt (iOS duikt de optie direct op) en selecteer Privé beantwoorden. Het bericht uit het groepsgesprek wordt omgezet tot een quote en vervolgens kun je zelf antwoorden.

WhatsApp Telegram Facebook
WhatsApp, Facebook en Telegram. (Afbeelding: ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT)

#4 WhatsApp: nieuw nummer, oude gesprekken

Het komt wel eens voor dat je voorzien wordt van een nieuw mobiel nummer. Dat maakt in de regel niet heel veel uit,  mocht het niet zo zijn dat je toegang tot WhatsApp dreigt te verliezen. Dat is natuurlijk niet voor iedereen een ramp, maar het is voor sommige mensen wel fijn om al hun gesprekken met zich mee te nemen. Na al die jaren heeft WhatsApp nu eenmaal wat herinneringen te bieden.

Het is goed om te weten dat jij je huidige account mee kunt nemen naar je nieuwe nummer. Ga hiervoor naar Instellingen -> Account -> Nummer wijzigen. Je krijgt vervolgens een scherm te zien waar je niet alleen je oude nummer, maar ook je nieuwe nummer in moet vullen. Voltooi dat authenticatie en klaar is Kees!

#5 Verwijderd, maar niet verdwenen

Iedereen weet inmiddels wel dat je berichten op WhatsApp kunt verwijderen. Wat veel mensen (waaronder onder getekende) alleen niet weten is dat je ze vervolgens nog terug kunt halen. Hiervoor heb je een snel reactievermogen  (maximaal zeven dagen, dus valt mee) en Windows computer nodig.

15 emoji die bijna altijd verkeerd worden geïnterpreteerd

Koppel de smartphone met het desbetreffende WhatsApp-account aan je computer. Open vervolgens Mijn computer en ga naar het interne geheugen van de smartphone. Kies vervolgens voor de map WhatsApp/Databases en zoek naar msgstore-yyyy..dd..db.crypt. Druk met je rechter muisknop op deze map en selecter via Openen met -> het kladblok. Voila!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.